Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Saját használtcikkhez vállalko...

Saját használtcikkhez vállalkozói 600 000 fölött?

Figyelt kérdés

Saját használt cikkhez vállalkozói?

Úgy hallottam, hogy ha saját cuccaimat évi 600 000 Ft fölött értékesítem, azt már nem tehetem magánszemélyként, akkor se ha nem üzletszerű.

Mit kell tennem ilyen esetben? Vállalkozói engedélyt kell kiváltani? ha igen, milyen tevékenységi kör alatt?

Ha már ez kell akkor természetesen más használt cuccok adásvételével is foglalkoznék.

Mik a kötelezettségek ilyen esetben? Számlát pl. nem kapok ha magánszemélytől vásárlok használt cikket. Adásvételit kell írni?

Hallottam valamit, hogy 25%-al csökkenthet az adó, ha nincs eredete, de gondolom ez csak magánszemélyként menne s itt nem erről lenne szó.

Kell pénztárgép?

Hallottam olyant hogy ha hivatalosan mozgóárus vagyok akkor nem kell pénztárgép, elég a papír alapú számla. Kezdetben jobb lenne valami egyszerűbb mód s csak akkor bonyolítani, ha tényleg nyereséges lesz az ügy. Ráadásul itt van most ez a GDPS, ez ügyben is gondolom tennem kell valamit ha vállalkozó leszek.

Oké, hogy könyvelő kell, meg adótanácsadó, 20-20 ezer forintinduló költség lesz ez minden előtt, de érdekelne valami előzetes információ, hogy menne ez az egész, mire számíthatok?

2018. okt. 14. 08:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Hallottam valamit, hogy 25%-al csökkenthet az adó,"

Erre írtam, de mindegy - teljesen kevered a szezont a fazonnal, alap információkat nem adsz meg, úgyhogy léptem.

2018. okt. 14. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!