Hogyan döntök helyesen?
Ferjem ceget szeretne alapitani, fuvarozas. Együtt a testverevel fele fele. En inteznem a papirügyeket stb.
De igy egyszerü ,,alkalmazott lennek,, es ö pedig osztozna fele fele a testverevel...ti beleegyeznetek ebbe? Fel ajarom verni neki hogy en is tars akarok lenni, tehat mindenböl jarna nekem is az egy harmada.
A hitelt ne engedd a te nevedre felvenni, ha nem tudják visszafizetni, akkor rajtad fogják behajtani.
Van bármi vállalkozási tapasztalat? Szállítmányozásban igen komoly verseny van. Valamelyik nagy speditőrnél akarnak alvállalkozók lenni? Vagy önállóan dolgoznának?
Leültetek már kiszámolni, hogy mennyire érdemes nekikezdeni? Ha még egyikőtök sem vállalkozott soha, keressétek meg egy könyvelőt, kérjetek egy konzoltációt, vigyétek el neki az általatok kiszámolt dolgokat és számoljátok/beszéljétek vele át.
Ha a hitelt nem a te nevedre veszik fel, akkor semmiképpen sem jogos, hogy te is egy részt szeretnél. A könyvelésen túl más papír ügy alig van egy kezdő vállalkozásnál. Egy számla kiállítása (ha erre gondoltál) meg pillanatok műve, a sofőr is meg tudja csinálni.
Szerintem ez csak bizalom kérdése. Ha házasok vagytok és megbízol benne akkor teljesen mindegy szerintem. Papírügyileg meg ha egyéni vállalkozók vagytok akkor egyszerűbb is úgy.
Ha viszont mindenáron akarsz akkor gondolom úgy akarnád és a tesó is, hogy 50-25-25 arányban mert hát mégiscsak együtt vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!