Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Újra megnyitottam a vállalkozá...

Újra megnyitottam a vállalkozásom, szerintetek mindent jól csináltam, ahogy kell?

Figyelt kérdés

2 év után újra elkezdtem folytatni a KATA-s vállalkozásom. Csak szüneteltetésen voltam áfakörön is kívül eső kata-s vagyok. Az ügyfélkapun elintéztem végigmentem egy lépéssorozaton és kaptam egyfajta visszaigazoló dokumentumot hogy újra nyilvántartásba vettek, és elvileg másnaptól él a vállalkozás. Az ügyfélszolgálaton két embernél is rákérdeztem van-e más teendőm, bármi, nem akarok büntetést a nyakamba valami mulasztásért. Azt mondták ennyi, él a vállalkozás...

A könyvelőm viszont azt mondta hogy valami papírt lekell még adnom hogy számlázhassak, ez igaz? Kedden lesz a könyvelőm elérhető, szabadságon van. Tud valaki valamit milyen papírról van szó, vagy hogy biztosan kell-e? Az ügyfélszolgálaton nem értem miért mondták akkor azt hogy más teendőm nincs?

2018. aug. 18. 06:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó próbálkozás.

Addig elérted a könyvelőt, míg elmondta, hogy le kell adnod valamit...

Oldd meg magad, ha már sajnálod a pénzt könyvelőre.

2018. aug. 18. 07:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem sajnáltam a pénzt, szabadságon volt nekem pedig meg kellett nyitnom illetve az ÜGYFÉLSZOLGÁLATON (lassan mondom hogy értsed) azt mondták hogyha ezt megcsinálom más dolgom nincs. Ergo jogosan hittem azt hogy nincs más dolgom mivel kompetens emberekkel beszéltem, azért a nav ügyfélszolgálata szerintem elég kompetens. Ezért nem értem mit mond a könyvelő. Vagy a navosok hülyék?
2018. aug. 18. 07:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem a navosok hülyék (ebben az esetben, mert alapból tényleg hülyék sokszor) hanem a könyvelőd.
2018. aug. 18. 08:31
 4/9 anonim ***** válasza:
3, nem a könyvelő hülye, van bizony jelentenivaló...
2018. aug. 18. 08:34
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

Amúgy meg bírd már ki keddig, hétvégén ünnep alatt a fű sem nő....

2018. aug. 18. 08:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy harmadik ügyfélszolgálatost is sikerült végre megkérdeznem, ez pedig már mást mondott, hogy az önkormányzat felé is lekell jelentenem valami formanyomtatványon meg az adóhatóságnak is, ez utóbbi online is elküldhető. De mivel valóban mindjárt kedd, lehet nem is kínlódok vele hanem majd ha visszajön a könyvelőm.
2018. aug. 18. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Csak miattad még szombaton is van ügyfélfogadás, remek lehet az életed!
2018. aug. 18. 12:02
 8/9 anonim ***** válasza:

A könyvelőm viszont azt mondta hogy valami papírt lekell még adnom

Szóval beszéltél vele, tehát elérhető. Akkor miért nem azt kérdezted meg, mit kell leadnod? Ja, mert nem létezik

2018. aug. 18. 12:05
 9/9 anonim ***** válasza:

"azért a nav ügyfélszolgálata szerintem elég kompeten"

Egy jó könyvelő tudja, hogy a NAV-nál mindenfélét mondanak, és semmiért nem vállal felelőséget, sőt, ha a írásban küld tanácsot azért se, mert rá írják a papírra.

2018. aug. 19. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!