Újra megnyitottam a vállalkozásom, szerintetek mindent jól csináltam, ahogy kell?
2 év után újra elkezdtem folytatni a KATA-s vállalkozásom. Csak szüneteltetésen voltam áfakörön is kívül eső kata-s vagyok. Az ügyfélkapun elintéztem végigmentem egy lépéssorozaton és kaptam egyfajta visszaigazoló dokumentumot hogy újra nyilvántartásba vettek, és elvileg másnaptól él a vállalkozás. Az ügyfélszolgálaton két embernél is rákérdeztem van-e más teendőm, bármi, nem akarok büntetést a nyakamba valami mulasztásért. Azt mondták ennyi, él a vállalkozás...
A könyvelőm viszont azt mondta hogy valami papírt lekell még adnom hogy számlázhassak, ez igaz? Kedden lesz a könyvelőm elérhető, szabadságon van. Tud valaki valamit milyen papírról van szó, vagy hogy biztosan kell-e? Az ügyfélszolgálaton nem értem miért mondták akkor azt hogy más teendőm nincs?

Jó próbálkozás.
Addig elérted a könyvelőt, míg elmondta, hogy le kell adnod valamit...
Oldd meg magad, ha már sajnálod a pénzt könyvelőre.

A könyvelőm viszont azt mondta hogy valami papírt lekell még adnom
Szóval beszéltél vele, tehát elérhető. Akkor miért nem azt kérdezted meg, mit kell leadnod? Ja, mert nem létezik

"azért a nav ügyfélszolgálata szerintem elég kompeten"
Egy jó könyvelő tudja, hogy a NAV-nál mindenfélét mondanak, és semmiért nem vállal felelőséget, sőt, ha a írásban küld tanácsot azért se, mert rá írják a papírra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!