Gyermek használtruha bolt nyitásához kérhetnék segítséget, tapasztalatokat?
Még csak ötlet van és üzlethelyiség. Bérleti díj nem lesz. 1 kiadással kevesebb. Hogy induljak neki, honnan tudod jó minőségű árut beszerezni?
Kezdő vállalkozóként vhonnan kaphatok támogatást? Köszönöm előre is ha segítesz.
Boltvezető,kereskedő végzettséged van? Ha nincs, alkalmazottat kell felvenned, akinek van - márpedig az elég durván megdobja a költségeket.
Ha regisztrált munkanélküli vagy x ideje, akkor a munkaügyi központtól kaphatsz (de nem biztos, hogy adnak erre) vállalkozóvá válási támogatást, üzleti terv elkészítése után.
Hogy honnan tudsz jó minőségű árut beszerezni?
Nos, ez általában az üzleti titok körébe tartozik: ha valakinek van egy jó forrása, bolond lenne konkurrenciát teremteni magának - szóval erre nem nagyon hiszem, hogy kapsz itt választ - Neked kell rájönnöd.
Na jó, egyet elárulok: a Vaterán min. 20 oldal 1 ft-os aukció van baba, gyerekruha kategóriában.
Még valami: nem árt, ha kereslet is van a környékeden a gyerekruhára, hiszen, mint írtam, a neten akár 1 ft-ért is lehet venni jó minőségű gyerekruhákat.
Egy dolog, hogy Te ezzel szeretnél foglalkozni és egy másik dolog, hogy a piacon van-e igény rá, van-e kereslet a környékeden?
Köszönöm a segítséget!
Szerencsére a boltvezetőim megvan, azzal sem lenne probléma. Május vége óta vagyok munkaügyön regisztrálva, előtte gyesen voltam. Valamelyik nap elmegyek érdeklődni, csak nem tudom hogy munkaügyi hivatalban vagy okmányirodában tudnak e nekem segíteni.
Érdeklődtem, nézelődtem szerintem lenne értelme ilyen üzletet nyitni. 20 km-es körzetben csak kínai van ahol 1 db melegítőnadrágot (ovisnak) kb 2200 ft-ért adnak. Hasznaltruha nagykerre gondoltam. Ott én válogatnám ki melyik ruhákat szeretném tovább árusítani vagy fizetek és kapok egy nagy bálát? :D
Fizetsz és kapsz egy nagy bálát.
Ha jó a beszerzési forrásod, akkor jó ruhákat kapsz - de ezt mindenki hétpecsétes titokként őrzi :-)
Az üzlettel kapcsolatos követelményeket az önkormányzat kereskedelmi osztályán fogod megtudni, a támogatást a munkaügyin tudod megkérdezni.
Köszönöm!
Lenne még egy, lehet, hogy hülye kérdésem. Saját dolgokat eladhatok ott?
Nem feketén! Csak mert itt olvastam egyszer egy kérdést ahol vmi ilyesmit kérdezett egy illető, h rengeteg gyerekruha, játék van otthon és üzletet nyítana, ott szeretné eladni.
Vmi ilyesmi volt most nem találom.
"Saját dolgokat eladhatok ott?"
Nem, illetve akkor, ha az eladandó holmiról meg van számlád. Vállalkozóként csak olyan terméket árulhatsz, aminek tudod igazolni az eredetét.
Emlékszem arra a kérdésre, s azt válaszoltuk neki, hogy erre felesleges boltot nyitnia, mert SAJÁT megúnt, kinőtt, feleslegessé vált holmijaidat évi 600 ezer ft-ig adómentesen eladhatod (piacon, interneten - de nem a vállalkozói üzletedben)
Igen, erre a kérdésre gondoltam.
Szóval akkor sajátot, nem.
Köszi!
Eszembe jutott még vmi...
Angol, holland vagy német? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!