Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Aki irigyli a vállalkozókat...

Aki irigyli a vállalkozókat az miért nem lesz vállalkozó?

Figyelt kérdés
Jelenleg a vállalkozás létrehozását semmilyen törvény nem tiltja.
2018. júl. 11. 12:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Szánalmas vagy.
2018. júl. 12. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

[link]

Tessék

2018. júl. 12. 17:30
 13/19 anonim ***** válasza:
29%

[link]

Sőt ez kell neked utolsó előtti.

2018. júl. 12. 17:36
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

Az az oldal nagyon gagyi, részletezi a semmit, tartalma nulla, ötletei a nesze semmi fogd meg jól típusú...

2008-ban én is akartam vállalkozni, türelmesen gyűjtögettem, mamahotelban laktam, nem költöttem szinte semmit.

Munka után és hétvégente kalkulációkat készítettem, jogszabályokat olvastam, beszerzési és értékesítési lehetőségeket kerestem, nyomon követtem a szükséges gép árának változását (évről évre távolabbinak tűnt a növekvő árak miatt), pályáztam vállalkozói hitelért és támogatásért...

11-edik pályázatom sikeres lett, "nyertem" 10m Ft-ot utófinanszírozásban, ennek a segítségével már sikerült hitelt felvennem az önerő mellé.

Időközben viszont jogszabályi változás történt, állami monopólium lett az adott terület, illetve az eljárás társadalmi megítélése is negatívba fordult.

Banknak visszautaltam a pénzét, ezt 1,4m Ft-om bánta, mivel nem valósult meg a projekt 900e Ft büntetést fizettem a nemteljesítés miatt, ügyvédi költségeim és cégmegszüntetés 746e Ft, megrendelt gép visszamondása és visszaszállítása 2,1m Ft, a vásárolt területet el kellett adnom, hogy a hiteleimet fedezhessem itt is buktam 2,5m Ft-ot...

Itt vagyok 36 évesen szinte 1 Ft nélkül, még mindig mamahotelban, de legalább már hitelem nem maradt!

20 éves koromban nyaraltam utoljára, bulizni 2005-ben voltam utoljára...

Vállalkozzon a f***szom!

2018. júl. 12. 21:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Legalább megpróbáltad )=:
2018. júl. 13. 09:08
 16/19 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk nem olyan vállalkozással kéne kezdeni, amihez többmilliós hitel kell.
2018. júl. 13. 09:47
 17/19 anonim ***** válasza:
49%

Szia, az előfinanszírozás miatt kellett a hitel, ha nem változik a jogszabályi háttér 10 hónappal később a pályázati pénzből kifizettem volna a teljes hitel összegét.

Nem tudom te, hogy vagy vele, de én olyan vállalkozást akartam, mely kapcsolódik a szakmámhoz (vegyészmérnök), ehhez pedig nem elég néhány tisztítószernek és felmosónak a beszerzése.

2018. júl. 13. 15:34
 18/19 anonim ***** válasza:
63%

A kérdést kettébontom:

1. Aki irigyli a vállalkozókat, az azért teszi, mert már csak a folyamatnak az eredményét, a külsőségeket látja: a szép nagy autót, a szép lakás/házat, stb.

Az oda vezető utat, a folyamatot, a rengeteg beletett munkát, időt, gondolkodást, stresszt, a 99. pofon után is felállást, stb viszont nem.

2. És hogy miért nem lesz vállalkozó? Annak számos oka van, többek között azért mert valószínűleg nincs igazi célja, nem céltudatos, nem kitartó, az első akadálynál feladná, nem bírja a stresszt, stb.

2018. júl. 14. 09:32
 19/19 anonim ***** válasza:
23%
14: Érdekelne milyen terület volt ez?
2018. júl. 14. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!