Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mennyibe kerül egy KFT fenntar...

Mennyibe kerül egy KFT fenntartása?

Figyelt kérdés

Ketten indítanánk egy Kft-t, de nem tudom pontosan mennyibe kerül ennek a havi fenntartása.

Oké keressek könyvelőt, de azért érdekelnének előtte a részletek.

Úgy tudom egy ügyvezető pozícióban lévő járuléka havi 110 ezer forint, ha ketten vagyunk ügyvezetők akkor ez havi 220e mínusz és még fizetést sem adtunk magunknak, ha jól értem?!

2018. jún. 25. 19:28
1 2
 11/13 Bence87 ***** válasza:
38%

-könyvelő díja Kft-nél minimum 20.000 Ft+áfa/hó (ezalatt Kft-hez nem nagyon találsz jó könyvelőt)

-fentebb már említett járulékok

-céges bankszámlát kell nyitni, van ingyenes, de utalásokért, bankkártyáért általában fizetni kell, devizaszámla drágább

-számlázóprogram kell, nehogy papír számlatömböt vegyél, ennek díja kb. 1000 Ft+áfa / hó

-ügyvédi díj bejegyzésnél, alapító okirat változásnál

-GDPR életbe lépésével valószínűleg kell írni rendes adatvédelmi szabályzatot, megint ügyvédi díj

-saját honlap kötelező saját domain név alatt, legalább kiírni az elérhetőséget, szolgáltatásokat, ennek díja alap honlap esetében 5000 Ft+áfa / év, webáruház esetén inkább 20 000 Ft+áfa /év

-kamarai regisztráció 5000 Ft/év

-ami még nagyobb tétel lehet, az a marketing, reklám költség, valószínűleg magától nem lesznek ügyfelek, valamiféle reklámozást végezni kell, nem tudom a tevékenységet, ha mást nem, akkor regisztrálni pl. gyűjtő oldalakra, ahol jutalékért jönnek a vevők, de legalább névjegykártya, kevés Google Adwords stb. Függ az adott piactól, de az ügyfélszerzés költségei elég magasak is lehetnek, gyakorlatilag ez a legnehezebb, mert ha már jön elég vevő, őket "csak" ki kell szolgálni, viszont megszerezni a vevőket mindig nehéz.

2018. jún. 26. 10:39
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem értem mi van ezzel az oldallal mostanában, de valahogy nem sikerül a kérdésre válaszolni szinte senkinek, sőt.. Van aki így megközelíti a kérdést, van aki meg majdnem arra válaszol mi volt tegnap az ebéd náluk... A harmadik meg adócsalással vádol!!! :D Nem hiszem el...

Tehát, arra voltam kíváncsi, MOSTFIGYELJ "Mennyibe kerül egy Kft fenntartása?"

egyenlő:

Könyvelői díj mennyi? (írták, ment a plusz)

Egyéb nem várt kiadások? (írták, csak az összeget nem, de ment a plusz szintén)

Írtatok okoskodási módszereket, amivel az alapnál olcsóbban, de mégis hivatalosan (tehát adócsalás nélkül, kedves) ki lehet hozni. (bár nem élnék vele, de szintén ment a plusz)

Arra nem kaptam választ, ha alapítok egy Kft-t, annak kell egy ügyvezető, annak mennyi a járuléka, mennyi a minimum fizetése amit kapnia kell, tehát mennyibe kerül a cégnek?

- Viszont időközben már ezt is megkérdeztem, persze pénzért egy könyvelőnél, mert ugye itt sajnos nem kaptam ilyen válaszokat.

Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek, aki próbált valamit segíteni, s erre fordította szabadidejét. Aki meg leírta mit kéne tennem, meg hogy a partner cégének az üzletvezetője kit ültetett fel hova meg milyen adósságokat csinált... Most erre mit mondjak? Köszi azért neked is. :D

2018. jún. 27. 19:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Arra nem kaptam választ, ha alapítok egy Kft-t, annak kell egy ügyvezető, annak mennyi a járuléka, mennyi a minimum fizetése amit kapnia kell, tehát mennyibe kerül a cégnek?

0 Ft is lehet. tiszteletdíjasként. De ezt az alapító okiratba bele kell foglalni, hogy milyen jogviszonyban látja el a feladatokat. Épp ezért fizethetsz járulékra két tag után 200.000-et is havonta, meg 0 Ft-ot is. Erre nincs konstans és alap kötelező járulékfizetési kötelezettség, kivétel, ha "egyszerűsített eljárásban jegyzik be" és így az alapértelmezett tagi jogviszonyban látja el a feladatot és nincs mellette semmi más biztosított jogviszonya.

2018. jún. 27. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!