Mennyibe kerül egy KFT fenntartása?
Ketten indítanánk egy Kft-t, de nem tudom pontosan mennyibe kerül ennek a havi fenntartása.
Oké keressek könyvelőt, de azért érdekelnének előtte a részletek.
Úgy tudom egy ügyvezető pozícióban lévő járuléka havi 110 ezer forint, ha ketten vagyunk ügyvezetők akkor ez havi 220e mínusz és még fizetést sem adtunk magunknak, ha jól értem?!
-könyvelő díja Kft-nél minimum 20.000 Ft+áfa/hó (ezalatt Kft-hez nem nagyon találsz jó könyvelőt)
-fentebb már említett járulékok
-céges bankszámlát kell nyitni, van ingyenes, de utalásokért, bankkártyáért általában fizetni kell, devizaszámla drágább
-számlázóprogram kell, nehogy papír számlatömböt vegyél, ennek díja kb. 1000 Ft+áfa / hó
-ügyvédi díj bejegyzésnél, alapító okirat változásnál
-GDPR életbe lépésével valószínűleg kell írni rendes adatvédelmi szabályzatot, megint ügyvédi díj
-saját honlap kötelező saját domain név alatt, legalább kiírni az elérhetőséget, szolgáltatásokat, ennek díja alap honlap esetében 5000 Ft+áfa / év, webáruház esetén inkább 20 000 Ft+áfa /év
-kamarai regisztráció 5000 Ft/év
-ami még nagyobb tétel lehet, az a marketing, reklám költség, valószínűleg magától nem lesznek ügyfelek, valamiféle reklámozást végezni kell, nem tudom a tevékenységet, ha mást nem, akkor regisztrálni pl. gyűjtő oldalakra, ahol jutalékért jönnek a vevők, de legalább névjegykártya, kevés Google Adwords stb. Függ az adott piactól, de az ügyfélszerzés költségei elég magasak is lehetnek, gyakorlatilag ez a legnehezebb, mert ha már jön elég vevő, őket "csak" ki kell szolgálni, viszont megszerezni a vevőket mindig nehéz.
Nem értem mi van ezzel az oldallal mostanában, de valahogy nem sikerül a kérdésre válaszolni szinte senkinek, sőt.. Van aki így megközelíti a kérdést, van aki meg majdnem arra válaszol mi volt tegnap az ebéd náluk... A harmadik meg adócsalással vádol!!! :D Nem hiszem el...
Tehát, arra voltam kíváncsi, MOSTFIGYELJ "Mennyibe kerül egy Kft fenntartása?"
egyenlő:
Könyvelői díj mennyi? (írták, ment a plusz)
Egyéb nem várt kiadások? (írták, csak az összeget nem, de ment a plusz szintén)
Írtatok okoskodási módszereket, amivel az alapnál olcsóbban, de mégis hivatalosan (tehát adócsalás nélkül, kedves) ki lehet hozni. (bár nem élnék vele, de szintén ment a plusz)
Arra nem kaptam választ, ha alapítok egy Kft-t, annak kell egy ügyvezető, annak mennyi a járuléka, mennyi a minimum fizetése amit kapnia kell, tehát mennyibe kerül a cégnek?
- Viszont időközben már ezt is megkérdeztem, persze pénzért egy könyvelőnél, mert ugye itt sajnos nem kaptam ilyen válaszokat.
Ettől függetlenül köszönöm mindenkinek, aki próbált valamit segíteni, s erre fordította szabadidejét. Aki meg leírta mit kéne tennem, meg hogy a partner cégének az üzletvezetője kit ültetett fel hova meg milyen adósságokat csinált... Most erre mit mondjak? Köszi azért neked is. :D
Arra nem kaptam választ, ha alapítok egy Kft-t, annak kell egy ügyvezető, annak mennyi a járuléka, mennyi a minimum fizetése amit kapnia kell, tehát mennyibe kerül a cégnek?
0 Ft is lehet. tiszteletdíjasként. De ezt az alapító okiratba bele kell foglalni, hogy milyen jogviszonyban látja el a feladatokat. Épp ezért fizethetsz járulékra két tag után 200.000-et is havonta, meg 0 Ft-ot is. Erre nincs konstans és alap kötelező járulékfizetési kötelezettség, kivétel, ha "egyszerűsített eljárásban jegyzik be" és így az alapértelmezett tagi jogviszonyban látja el a feladatot és nincs mellette semmi más biztosított jogviszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!