Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ki indíthat saját vállalkozást...

Ki indíthat saját vállalkozást? Mennyi adót kell fizetnem? Többi lent.

Figyelt kérdés
A jövőben tervezek haza költözni külföldről, de szükségem lenne némi bevételi forrásra, ha nem szeretnék éhes halni és fizetni tudjam a számláimat. Szeretnék egy vállalkozást indítani, ahol csomagküldéssel foglalkoznék. Ehhez szükséges valami végzettség, vagy akár egy érettségi lehetséges vállalkozást indítani? Milyen adót és mennyit kellene fizetnem? Esetleg ha maradnék külföldön és felvennék valakit dolgozni a cégemhez az kivitelezhető lenne? (Külföldről tudnom pumpálni a pénzt a cégembe így fenntartható lenne). Nem teljesen értem még ezt, nem rég kezdtem el utána járni, ha valamit kihagytam vagy pontatlanul fogalmaztam csak írjátok meg és válaszolok rá. Kérem csak az írjon aki hozzá értő vagy van némi infoja az egészről.

2018. jún. 23. 14:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Utolso es utolso elotti koszonom a segitseget, ezekre lettem volna kivancsi. Igen parhuzamosan szeretnem epiteni a vallalkozast a jelenlegi eletemmel. A fizetes itt nagyon jo, de a csalad megis csak otthon van. Sajnos Mo-n nem dolgozhatnek a jelenlegi poziciomban csak dunantulon, de az meg 300-400km. Igy hazepites lett a fo project megujulo energia forrasokkal, de szuksegem van nemi bevetelre is. Nem lehetetlen az elet otthon csak kell hozza egy ket jo tlet, vagy gazdag szulok.
2018. jún. 24. 07:40
 12/18 anonim válasza:
Én nem tudok sajnos ebben a kérdésben segíteni, csak azért írok mert szörnyű ez a magyar mentalitás. Én a helyedben haza se jönnék, sz@rházi emberek. Nekem rossz másnak se legyen jó, csak kiokoskodom magam és kész.Remélem sikeres lesz a terved!
2018. júl. 25. 17:56
 13/18 A kérdező kommentje:
Sajnos rengeteg idóta él otthon, ezt látom is minden évben mikor haza megyek 1-2 hétre nyaralni. Igazán sajnálom őket, de inkább a hétfőtől szombatig tartó 12 óra gxári munka ami megöli az éeltkedvüket. Remélem ezek az emberek legalább nyugdíjas időkra boldogok lesznek, ha azt egyáltalán megérik. :)
2018. júl. 26. 00:37
 14/18 A kérdező kommentje:
Sem a könyvelő sem az ügyvéd nem tudott segíteni, szóval kössz a semmit okoskodók ;) VÉgül én találtam meg a megoldást hol és ki tud erről minden infot.
2018. júl. 28. 15:56
 15/18 Pupusz ***** válasza:
9-es vagyok. Szívesen. Annyit azért még elmondanék, hogy itthon vállalkozásba kezdeni minimum extrém sport. Ha beszéled a nyelvet, külföldön sokkal több a lehetőség, tisztábbak a szabályok, 1-2 év adókedvezményt is kapsz, amíg beindulsz, aztán utána is simán kifizeted az adót. Még kezdő hitelt is kapsz hozzá. Itthon egyik sincs. Itt ahogy bejegyezték a cégedet, fizetsz, mint a katonatiszt, az utolsó bőrt is igyekeznek lehúzni rólad, amíg csak bírod és le nem húzod a rolót. Egyetlen könyvelő, adószakértő nincs az országban, aki kiismerné magát a szabályrengetegben. Csak a duma, élesben bukik mind. Wodoo szertartás a könyvelés és az adószakértés. Még a bíróság által kirendelt szakértők is 5-en, 8-an vitatkoznak 10 évvel ezelőtti szabályokon, éveken keresztül. pedig az igazságügyi szakértőknek kellene a legjobban tudniuk, ugye. Ennyire nem egyértelműek a szabályok. Dirrekt van így, hogy bárkit, bármikor bevarrhassanak, meghurcolhassanak, fosson mindenki és kussoljon. ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért. Ezt jó, ha tudod, mielőtt beleraksz egy kanyit is. Kormányközeli kapcsolat persze segít mindezeken felülemelkedni. Sok sikert!
2018. aug. 2. 07:05
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi a jó tanácsokat. Jelenleg is külföldön élek, épp házat építtetek otthon,de szerencsére még a házépítés után is marad rlég pénzem bármilyen vállalkozásra. Nekem az is jó ha veszteséges a vállalkozás, nem vág földhöz pár 10ezer ft, amíg kinnt dolgozok. Csak végre már szeretnék egy nyugisabb életet közelebb a családomhoz, úgy hogy nem kel gáyrban leélnem az életem.
2018. aug. 2. 08:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Akkor úgy néz ki te vagy szalag mellett 3-4 műszakban :D
2018. aug. 12. 21:33
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem igazán vagyok szallag mellett. A porsche-nél dolgozok és a munkám össze fogni a gyártás összes részét. Nálunk a váltótól kezdve a motoron keresztül egészen a kész autóig kézzel készül minden. Más és más helyen. Nálunk szallag nincs, munkások vannak akik az alkatrészeket szerelik össze. Én az irodában ülök és felügyelem a teljes folyamatot, illetve intézem a papír munkákat.
2018. aug. 13. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!