Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit tennétek a helyemben, ha...

Mit tennétek a helyemben, ha közös döntésről van szó, de ti nagyon szeretnétek?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok. Eddig két vállalkozási ötletem volt, ám a piackutatásnál elbuktak, most született egy jó ötletem és (persze egy vállalkozásnál sosem tuti de) működőképesnek ígérkezik. Beszéltem könyvelővel, adó tanácsadóval, autószerelővel. Hogy hol a kérdés?

A vállalkozáshoz kell egy kis beruházás, (kistehergépjármű, és reklámköltség) 800000-1500000Ft.

Már nem egyedül vagyok. Kedves párommal közös életet építünk, együtt hozunk döntéseket és aggódik, arról szeretne meggyőzni, hogy ne indítsam el ezt a vállalkozást. Azt hiszem nem hisz benne, bár nem jártas az üzleti életben.

Mit tehetnék, hogy meggyőzzem, hogy érdemes volna belekezdenem?

Ui: Van egy fix havi 200000Ft-os állásom, amit nem is szándékoznék feladni amíg túl nem lép a vállalkozás azon hogy önmagát eltartsa, és minimális profitot termeljen.

2018. máj. 15. 08:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
60%
Nehéz kérdés, attól függ, hogy ortodox vagy az unortodox megoldások híve vagy-e. Ahogy előttem többen leírták, a legtöbb ember nem biztos, hogy hinni fog benned amire vannak "bezzeg" példák is, de olyan is, hogy "látod, én megmondtam". Én 23 évesen lettem vállalkozó, 1 évvel az egyetem befejezése előtt kellett választanom egy elképesztően jó lehetőség vagy az egyetem befejezése mellett. Csak én hittem magamban, se a párom, barátok, se a szülők nem hitték, hogy működhet. 7 éve ebből a vállalkozásból élek, az idő engem igazolt (eddig). De nehéz ebben megtalálni a jó megoldást. Ha mindenképp le akarod beszélni a pároddal, akkor racionális érvekkel támaszd alá, mutass neki számításokat, hogy milyen költségek és bevételek várhatóak jó és rossz forgatókönyv szerint, mutass neki pozitív példákat, hogy másoknak miért sikerült és hogy Te is ugyanezt az utat fogod járni. De ne haragudj, nem bántásból mondom, de ha ez neked gond, hogy hogy menedzseld, akkor nem biztos, hogy ezt kéne csinálnod. Rengeteg rizikós döntést kell meghozni, főleg az első időkben és ha minden egyes alkalommal rád helyezi a nyomást ez, hogy a párod véleményét ki kell kérned, akkor előbb vagy utóbb engedni is fogsz neki ha még ő is elbizonytalanít, akkor pedig tényleg hiábavaló volt minden korábbi befektetett pénzed és energiád. Mondom mindezt úgy, hogy házas vagyok, boldogok vagyunk, de az üzleti döntésekbe nem engedek beleszólást ahogy én sem szólok bele az ő munkájába sem.
2018. máj. 15. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!