Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Akik lakások bérbeadásából...

Akik lakások bérbeadásából élnek dolgoznak máshol is?

Figyelt kérdés
Sokan azt gondolják, ha megvan a bérlő onnantól csak szedni kell a pénzt, pedig nem. Több lakás esetén bármikor lehet valami intézni való. Van , hogy hetekig semmi, aztán meg azonnal menni kell. Ott tartok, hogy ezek miatt már a "rendes" 8-17 óráig tartó irodai munkámat abba kellene hagynom. Nézegettem részmunkaidős állásokat, de csak a vendéglátásban találtam, ráadásul hétvégékre keresnek embert. Vagy menjek takarítani másokhoz? Mit gondoltok?

2018. máj. 1. 07:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én két lakást adom ki (mindkettő panel). Olyan sokat nem kellett intézkednem, hogy ezért felmondjak a munkahelyemen.

Eddig egy kisebb felújítás volt amit az albérlővel egyeztettem. Ő volt ott a mesterrel, de legalabb egy új fürdőt kapott.

2018. máj. 1. 07:32
 2/15 anonim ***** válasza:
71%
Két ingatlan bérbeadása kifedezi a telephely fejlesztési hitelt és a könyvelési költségét a vállalkozásnak. Azon felül marad némi tartalék. De a főbb bevételt az egyéb tevékenységek adják.
2018. máj. 1. 08:11
 3/15 A kérdező kommentje:
A gázkazán romlott el, napokig tartott mire kijött a szerelő, háromszor vonult ki és harmadszorra tudta csak megcsinálni és 50 km-re lakom a lakástól. Ő mondta, hogy mikor jön , kétszer nekem kellett fogadni, mert a bérlők dolgoztak. A háznál nekem kellene továbbra is kertet rendezni, füvet nyírni, takarítani , a bérlő havonta csak pár napra jönne és akkor én nem lehetnék ott. Az otthoni házimunkákkal ez legalább 15 munkaóra hetente. Most munka után és hétvégén csinálom, csak nagyon fárasztó, kapkodni kell amit utálok.
2018. máj. 1. 08:21
 4/15 A kérdező kommentje:
Itt nincs egyéb tevékenység, nincs vállalkozás és hitel sincs . Egyszerű megállapodás 2 magánember között.
2018. máj. 1. 08:26
 5/15 anonim ***** válasza:

1000 Ft/hó egy fő bejelentése a navhoz háztartási munkák elvégzésére és nem kell kapkodnod.

Én kb félévente egyszer járok le a bérleményekhez. A bérlő maga végzi a felújításokat, számlával igazolja a bérleti díj terhére levonjuk.

2018. máj. 1. 08:33
 6/15 A kérdező kommentje:
Rajtam kívül más nem végzi el a munkát normálisan a ház körül , bent meg pláne . Voltak már próbálkozásaim magánemberekkel, sajnos csalódnom kellett. Nem a pénz volt a gond én mindenkit rendesen kifizettem. Persze biztos jönne profi kertész, parképítő , takarító több ezer forintos órabérekért viszont ez nem fér bele a pénzbe. Pl. a szomszédomnak 20 db. ezresébe került 5 gyümölcsfa megmetszése, köszönöm én inkább magam csinálom.
2018. máj. 1. 08:45
 7/15 anonim ***** válasza:
73%
Komolyan úgy adod ki a házat, hogy te nyírod a füvet, és aztán még te panaszkodsz? Keress olyan bérlőt, aki ezt mind megcsinálja. Jó, hogy takarítani nem te szoktál...
2018. máj. 1. 10:00
 8/15 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező, egy kiadó ingatlan nem arra való, hogy te meg közben a kerttel pötsölj.

Kiadod az ingatlant úgy, ahogy van, onnantól pedig a bérlő hasznosítja. A kettő együtt, hogy bérleti díjat szedsz de a kert is legyen rendben nem szokott működni - de nem is kell neki.

2018. máj. 1. 10:23
 9/15 A kérdező kommentje:
A ház évekig üresen állt falun, anyámék jártak oda, gondozták, de már idősek, nem bírják viszont az eladás tabu téma. Nem egy olyan településről van szó ahol biztos egzisztenciájú , dolgozó emberek bérelnének bármit is. Most komolyan, kik bérelnek világvége falun házat? Vidéken sok az életvitelszerűen vándorló családszerű formáció akik először fizetnek, aztán késve fizetnek, majd hónapokig nem fizetnek, a végén adósságot és több m3 szemetet, lomot hátrahagyva mindent tönkre vágva nagy kegyesen távoznak. Ezt egy osztrák venné ki, amolyan "ZimmerFeri" szerűen szeretné, szóval ezért kellene nekem takarítani és füvet nyírni és meg is fizetné, ha nem jön be marad üresen és kész.
2018. máj. 1. 11:34
 10/15 anonim ***** válasza:
Pont ezért nem is feltétlen érdemes kiadni magánszemélynek. tisztább és még kedvezőbb is lehet, ha vállalkozásnak adod ki, üzletnek, telephelynek vagy ha szabad vállalkozási zónában vagy akkor székhelynek. Nekem is van ilyenem, komplett szolgáltatóház lett belőle 4 induló vállalkozási bérlővel olyan településen, ahol napi szinten több betörés is volt, meg üres házak feltörése. 4 éve fix bérlőm van rá, javítási felújítási ktg.eket el is tudják számolni.
2018. máj. 1. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!