Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Orvosok, pszichológusok!...

Orvosok, pszichológusok! Valaki elmondaná nekem hogy tömören miről szól a GDPR rendelet?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 18. 16:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Adatvédelmi rendelet - de miért éppen orvosokat kérdezel - nagyon sok embert érint.

A lényege, hogy nem tárolhatod valakinek a személyes adatait a beleegyezése nélkül.

2018. ápr. 18. 16:37
 2/3 anonim válasza:

A magánszemélyek személyes adatainak védelméről szól. Mindenkire vonatkozik, aki kezel bármi féle személyes adatot. Én Fb-on a GDPR Felkészülés nevű csoportot ajánlom, nekem rengeteget segítettek!

Onnan idézem:

"GDPR - General Data Protection Regulation

Magyarul: Általános Adatvédelmi Rendelet

A GDPR egy minden európai tagállamban kötelező rendelet, ami 2018.05.25-től lép hatályba. Rendkívül hosszú idő állt az emberek rendelkezésére, hogy átálljanak, hiszen 2 év türelmi időszakot hagyott az Unió. Így valójában a GDPR már 2016. májusa óta hatályba lépett. Az Európai Unió adatvédelmi rendeleteként is emlegetik. A nagyvállalatokon túl ez a kis- és középvállalkozásokat (kkv) is érinti, sőt minden olyan vállalkozót, céget, szervezetet, aki bármiféle digitális vagy papíralapú személyes adatot kezel, tárol, gyűjt vagy feldolgoz. Nem csak megfelelni kell tudni az új rendeletnek, de bizonyítani is tudni kell. A GDPR a magánszemélyek számára új jogokat és nagyobb betekintést ad a személyes adataik kezelésével kapcsolatban."

Linket privátban tudok küldeni, ide nem merem beilleszteni, mert félek hogy hirdetésnek veszi a kommentemet a GYIK...

2018. máj. 18. 16:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez jó, mert a rendőrség így is úgy is tárol rólad adatot. A maffiát vagy épp azt aki igazán ártani tud neked, azt nem egyáltalán nem érdekli!
2018. máj. 19. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!