Cipős boltot szeretnék nyitni. Ezekhez milyen engedélyek kellenek? Honnan találhatok olyat. Ahonnan vehetem a cipöket.
Mennyibe kerülne megnyitni egy cipős boltot? Vidéken itt a kiado uzletek 50-60ezrek..
Nem lenne alkalmazottam én lennék az!..
Normális válaszokat kérek.. nem kérek olyan szövegeket, hogy "ha ennyire nem vagy képbe a dolgokkal akkor jobb is ha hagyod".. valahol elkell kezdeni. senki se születik ugy hogy tud mindent . Persze elsönek tanulmányozni szeretném ezeket mint hogy .. és aztan megnyitni.. olyanok válaszoljanak akik képbe vannak .. köszönöm.
Ha magad lennél az eladó, akkor úgy tudom, hogy még mindig kell eladói végzettség hozzá.
Egy könyvelö tudna sok sok dolgot mondani, szerintem próbáld a neten keresgélni, hogy üzlet nyitása. Bolt nyitás....
Előbb csinálj egy üzleti tervet.Míg azt sem tudod mennyi az árrés egy termeken es mekkkora lehet a forgalmad, nehéz lenne a könyvelőnek a dolga. Utána konyvelo vallalkozadi forma adózás megválasztása, üzlethelyiség bérlés, törvényességi felül vizsgálat, ha kell.
Ezt meg nyilván úgy tudod ha van pl. eladói vagy üzletvezetői képesítésed , ami alkalmazott nélkül egyeni vállalkozásban előfeltétel ahogy a bejelentési kötelezettség az önkormányzatnál, vásárlók könyve a tisztitószerek miatt meg àntsz is, biztonsági adatlap bejelentés.
Beszerzést igazából Neked kéne tudni, hogy honnan tudsz olcsóbban beszerezni, vagy épp adott márkát honnan szerzel be.
"És az szémit hogy honnan hozom a cipöket ha mondjuk piacrol hordanám a kamu nike adidas meg ilyeneket ? Lehet?"
1.- ha boltot nyitsz, csak vállalkozóként teheted. Ha nem akarsz alkalmazottat, akkor boltvezetői végzettség szükséges hozzá.
2.- a vállalkozónak kötelessége tudni igazolni számlával,hogy honnan és mennyiért szerezte be az árut.
Gondolod, hogy a piacon fognak Neked számlát adni a hamisított áruról? :-)
3.- hamisított termék forgalmazása ILLEGÁLIS, törvénybe ütköző: azon kívül, hogy elkobozzák az árukészletedet még súlyos büntetést is kaphatsz érte.
"Vidéken itt a kiado uzletek 50-60ezrek.."
Igen, és arra még nyugodtan számolj rá min. 30 ezer ft rezsit, meg 50 ezer ft adót magad után - máris 130 ezer ft_nál tartunk, amit havonta ki kell fizetned és akkor még 1 ft-ot nem kerestél vele.
Pénztárgép 100 ezer ft, berendezés, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!