Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Üzleti terv Pénzügyi tervezés?

Edina199619 kérdése:

Üzleti terv Pénzügyi tervezés?

Figyelt kérdés

Az iskolához kell készítenem egy üzleti tervet, már minden megvan de a pénzügyi tervnél megakadtam.

Egyéni vállalkozásról van szó mely szobafetőket foglalkoztat. 7 alkalmazott van 5 szobafestő, 1 aszisztens, 1 könyvelő. Kerestem mintákat, kész üzleti terveket hogy legyen mintám de ilyen jellegűt nem találtam ahol festés van és egyéni vállalkozás. Ngyon kéne a segítség. :/

2018. jan. 11. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
60%
hűha.. biztos jó ezt igy egyénibe, saját könyvelővel?
2018. jan. 11. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
A pénzügyi tervvel magát a cashflowt az eredménykimutatást és a mérleget tervezed meg. Nem hiszem hogy ilyen részletekbe bele kellene menned, úgyhogy szerintem csak menj végig a vállalkozás működésén lépésenként és írd fel a költségeket (kiszállás, benzin etc.)
2018. jan. 11. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Szedd össze, milyen költségek vannak, így kapásból vagy 20-at lehet mondani, pl.

- anyagköltség (festék, ecsetek, hengerek ésatöbbi)

- munkabér

- bérjárulék

- bankköltség

- irodaszer

- reprezentáció, pl. víz, kávé, tej az alkalmazottaknak

- munkaruha

- tárgyi eszközök és azok értékcsökkenése (pl. irodabútorok, számítógépek, mobilok), beleértve a munkaeszközöket, pl. létre, esetleg céges kocsi

- céges kocsiba benzin

- telefonköltség

- internet

- üzemorvos

- tűz- és munkavédelem

- irodabérleti díj

- rezsiköltség

- számlázóprogram

- postaköltség

- bármi egyéb igénybe vett szolgáltatás, pl. elromlik valami és szerelőt kell hívni

- ügyvédi díj, mert ugye a cég nem jegyzi be magát

- tréningek költsége, ha mondjuk szeretnél adni a munkavállalóknak nyelvórát vagy a könyvelő éves mérlegképes továbbképzését fizetni

2018. jan. 11. 21:49
 4/6 anonim ***** válasza:
biztosan működik hogy egyénivállalkozós formában?
2018. jan. 12. 01:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már el tudtam kezdeni. Úgy döntöttem, hogy nem megyek bele annyira pontos számításokba, hisz ez csak iskolai feladat. A működési formát már sajnos nem tudom megváltoztatni mert így is késve adom le. De sajnos bele kell menni a részletekbe, sőt ez a lényeg, hogy a cash fow elemzés enne legyen egy nyitó mérleget csináltam eddig amire azt mondták, hogy nem kell.A cash flow elemzést kell megcsinálni amelyben a szolgáltatások áránál tartok de itt megint megakadtam ugyanis nem tudom mi alapján számolhatnék, hogy reálisan mégis mennyi lehet ez havonta. A könyvelőt viszont átírtam. Ő nem sajátom mostmár :D
2018. jan. 13. 00:55
 6/6 A kérdező kommentje:

Még az lenne a kérdésem hogy egyéni vállalkozóként én milyen fizetést adhatok a festőimnek?

Adhatom a garantált bérminimumot? Vagy csak órabérben foglalkoztathatok??

2018. jan. 13. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!