Miért lehetetleníti el azokat az egyéni vállalkozókat az ország akik "csak egy kis mellékest" akarnak keresni?
Gondolok olyanra akik munka mellett körmöznének, vagy a szakmájukba kisebb maszekokat vállalnának munka után. Ha ezek az emberek kiváltanák a vállalkozóit talán még a nullszaldót se tudnák kitermelni vele.
Talán attól félnek hogy több bevételük lenne amit zsebre vágnának számla nélkül?
Aki nem tudja kitermelni a vállalkozás költségeit az így is feketézik. Aki meg igen, az is simán a haveroknak meg ismerősöknek nyomja számla nélkül.
Akkor mi értelme az állam részéről ennek az egész cigánykodásnak? Csak hogy még élhetetlenebbé tegyék ezt a szarfészek országot?
Te mégis miről beszélsz?
Ki lehet termelni belőle nyereséget is...
Nem fizetek járulékot, mert nincs év közben kivétem (saját döntésem), de a nulla járulékkal is jogosult vagyok táppénzre, csedre, gyedre. Hű, de szar nekem...
Nekem is kell minden bevétel után adózni és járulékot fizetni, másra us vonatkozik a törvény.
Btw főállás mellett 25ezer a kata, kibírható az adócsalóidnak is
"Gondolok olyanra akik munka mellett körmöznének"
Pont, hogy munka mellett jobban lehet vállalkozni, mint főállásban - hiszen mellékfoglalkozásúként nincsenek olyan magas adóterhei, mintha főfoglalkozású lenne. (nem kötelező KATA-sként adózni, lehet tételes költségelszámolásban)
Ahhoz hatalmas tehetségük van a magyaroknak, hogy megideologizálják a saját korruptságukat...
Amit te a mellékes jövedelem megkeresése kapcsán érzel, az ugyanaz mint amit az uborkatolvaj indiánok éreznek....
" Ahhoz hatalmas tehetségük van a magyaroknak, hogy megideologizálják a saját korruptságukat... " !
Milyen igaz!
A kérdezőnek tulajdonképpen az a baja, hogy nem üzemeltethet ingyen vállalkozást mert gonosz állambácsi megadóztassa, de az egészségügyet meg a rendes utakat meg a biztonságos államot meg az átlátható adórendszert elvárja...
9, főállásban kedvező, mellékben egyáltalán nem biztos.
Egy év alatt befizetsz 300e-t, és cserébe semmit nem kapsz.
Tételesként messze nem fizetek ennyit év végén, és biztosított vagyok járulékfizetés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!