Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek ez jó ötlet vagy...

Szerintetek ez jó ötlet vagy lehet bármi jövője?

Figyelt kérdés

Néha, hogy ha feljön a téma elgondolkodom rajta, hogy milyen céget alapítanék.

Mindig is érdekelt ez a dolog és az ötletem a következő:

Szeretnék olcsón ingatlanokat felvásárolni tömegesen. Ezután pedig felújítani rendbe hozni vagy akár átalakítani.

Így a többszöröséért lehetne eladni vagy pedig kiadni (ami ugye tartósabb jövedelem).

Ugyan ez eszembe jutott autókkal kapcsolatban.

Akár egy saját márkát is eltudnék képzelni de persze nem ez a főcélom mert kicsit irreális.

Nem pénzügyi vagy üzleti irányban tanulok, hanem inkább orvosi pályára készülök.

16L

2017. dec. 25. 21:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem jó ötlet (8/F)
2017. dec. 25. 22:11
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

"Így a többszöröséért lehetne eladni "

hogyne.

már az adó, amit kifizetsz utána, viszi a hasznot. máskülönben mindenki eztt csinálná.

2017. dec. 25. 22:32
 3/13 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy ez már sokaknak eszébe jutott.

Még nagyobb baj, hogy nekik van:

-tőkéjük

-kapcsolataik az ingatlan/használtautó piacon

-politikai haverjaik, akik megmondják, hogy hol érdemes ingatlant venni és hol nem

2017. dec. 25. 22:40
 4/13 anonim ***** válasza:
Tök jól hangzik, csak a megvalósítás közel sem olyan egyszerű ahogy te azt elképzeled. Másképp mindenki ezt csinálná.
2017. dec. 25. 23:41
 5/13 anonim ***** válasza:

Autoval semmikeppen sem jo otlet, mert az auto, amikor kigurul a markakereskedotol, abban a pillanatban elvesziti az ertekenek a 20-30 %-at, es akkor meg senki sem hasznalta.

Ingatlanokkal jo otlet, ha az adott ingatlanok jo helyen vannak, es van hozza szazmillio Ft indulotoked. De nem tudnad a tobbszoroseert eladni oket. Pl veszel egy lepukkant ketszobas lakast 20M-ert. Felujitod teljesen, a parkettatol az ablakokig mindent kicserelsz benne, rakoltesz 2M-t. Nem fogod tudni eladni 40 M-ert, viszont esetleg el tudod adni 25-ert, ami azert nem rossz haszon, nyertel 3M-t.

Itt ahol elek, sokan csinaljak ezt (foleg ingatlankozvetitok es lakasfelujitasban jartas vallalkozok), en sajnos nem tudom, mert nincs annyi penzem, hogy elinditsak egy ilyen jellegu tevekenyseget. De maga az otlet jo.

Kiadni viszont nem erdemes, ha nagyon felujitottad, mert a berlok lelakjak. Viszont, ha van 4-5 berbeadhato hazad/lakasod, abbol mar meg lehet elni. Viszont ahhoz is kell jokora indulotoke es a megterulesi ido is joval hosszabb. (100 milliobol veszel ot lakast, kiadod, havonta bejon 500 ezer, ha egy fillert sem adozol es egy fillert sem koltesz rajuk pl. ket berlo kozott, akkor is 200 honap (tobb mint 16,5 ev), mire visszajon az aruk, es akkor meg nem hozott hasznot.)

2017. dec. 26. 02:06
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem hozott hasznot??? Az ingatlan az költség vagy befektetett saját eszköz ? 😀

Egyébként ott bukik meg a dolog, hogy dupla áras eladás egyik esetben sem fog menni,- maximun ha veterán autó, de ott meg a költségeid lesznek fajlagosan magasak-.

2017. dec. 26. 07:47
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

És ki fogja felújítani?

Csak a következő 2 évben legalább 1 évet fog késni a lakások felének az átadása, szakember hiány miatt.

Ismerősöm teljes elektromos hálózatot csinálja egy 40 lakásos társasházon.

December elején lett volna az átadás.

Még 8 lakásba nem jutott be felrakni a kapcsolokat, meg a konnektorokat, mert nincs leburkolva, kiglettelve, lefestve. Ugyanis nincs ember.

Talán márciusra át tudják adni.

2017. dec. 26. 10:09
 8/13 anonim ***** válasza:
73%

1) miből veszel mégis ingatlant, mikor mindenhol az égben van az ára

2) mégis miből fizeted a felújítást, mivel az itthoni bérek és a szakmunkások hiánya miatt az egekben a JÓ szakemberek ára és lehetetlen szinte szabad időpontot kérni tőlük.

Álmodozni lehet persze.

2017. dec. 26. 10:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Nálunk 4 csapot kell kicserélni, októberben szóltunk 5 szakinak, a legkorábbi januárra ígérte. Az a vicc, ha lenen szerszámom nekiugranék és megcsinálnám.

Így voltam a fugázással, melléképület falazásával és cserepezéssel, parkettázással is, szerencsére volt ismerős, aki adott szerszámokat.

A végén kénytelen leszek beruházni néhány szerszámra.

2017. dec. 26. 18:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Jah a vakolást is megcsináltam, téglaport kevertem hozzá, mert szép színe volt, egy kőműves meg osztotta utána az észt, hogy ezzel a munkával lehúzott engem a szaki, mert ilyen ronda szín csak átb***szás eredménye lehet!
2017. dec. 26. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!