Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egyéni vállalkozó beidézve a...

Egyéni vállalkozó beidézve a székhely miatt. Mit tud csinálni?

Figyelt kérdés
Egyéni vállalkozóként kaptam egy idézést a Csongrád Megyei hivataltól, hogy igazoljam, hogy a bejegyzett székhelyt valóban használhatom-e. Az ingatlan egy lakás, ami az én tulajdonomban áll, de apám a haszonélvezője, akivel nem vagyok olyan viszonyban, hogy ezt igazoltassam vele és olyan rövid időt szabtak meg, hogy (tekintve az ország másik végében lakik) nem tudom aláíratni addigra. Mi ilyenkor a teendő?
2017. okt. 19. 11:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én is kaptam ilyet,küldenek mellé egy nyomtatványt, alá kell íratni.

NEm tudom, neked honnan és ki küldte, én ezért nem egy ev-vel intéztem már ellenőrzést, nem küldtek senkinek semmit.

2017. okt. 19. 18:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Sokan félreértik ezeket, ha te vagy a tulaj, viszed a tulajdoni lapot és ennyi. Az iroda bérlő székhelyszolgáltatókat akarják kiszűrni, mivel csak kizárolagos tulajdonosok lehetnek ev székhelyek.
2017. okt. 19. 22:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Hát épp ezt mondtam én is :-) hogy a székhely szolgáltatők miatt kérik biztos. (6-os)

2017. okt. 20. 06:53
 14/17 anonim ***** válasza:

12-es ez azért nem helytálló.

Párom nevén van az az ingatlan ahol a székhelyem is van, elég volt tőle a hozzájáruló (2015 január 1 előtt az sem kellett ). Nem vagyok tulajdonos, mégis itt vagyok székhely szerint, nem kértek felülvizsgálatot sem. A telephelyek meg vagy sajátok, vagy béreltek, de mindet igazolni kell tul lappal, vagy bérleti szerződéssel. ( Tegnap voltam épp bent megint ez ügyben és megfelelt jegyzőkönyvvel 3 perc alatt lezárták.)

Egyébként egyszer sem küldenek mellékletet, semmit csak idézést. :-)

2017. okt. 20. 07:07
 15/17 anonim ***** válasza:
és ha valakinek nincs saját lakása az nem lehet vállalkozó?
2017. okt. 22. 00:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Dehogynem.Csak kell hozzájáruló nyilatkozat a tulajdonostól ahová be van jegyezve a szekhelye.
2017. okt. 22. 07:40
 17/17 anonim ***** válasza:
úgy értem ha nincs senki, aki hozzájárulna. tehát saját magától nem lehet vállalkozó ha senki se megy bele ebbe?
2017. okt. 22. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!