Tényleg nem kell fizetni semmit egyéni vállalkozóként?
Figyelt kérdés
Heti 40 órában közalkalmazottként dolgozom, de van egy ötletem, amit szeretnék legálisan megvalósítani.2017. okt. 3. 12:09
11/18 anonim válasza:
"ha az alanyi áfamentességet választom, akkor nem kell a nyereség után sem adóznom?"
Kérdező, világosan leírtam, hogy az csak az ÁFÁ-ra vonatkozik.
Még egyszer mondom: MENJ EL EGY KÖNYVELŐHÖZ, mert ne haragudj, de ha ennyire nem érted a dolgokat, itt csak össze fogsz zavarodni a sokféle adózástól, de ha elmész egy könyvelőhöz, az szájbarágósan, csak a TE esetedre fogja elmondani, melyiket érdemes választanod.
12/18 anonim válasza:
9: Akkor olvasd el mégegyszer, mert a mondatom lényeg még utána van!
13/18 A kérdező kommentje:
Használt és új ruhákat, játékokat szeretnék árulni. Főleg a családom által használt dolgokat (nagyon nagy mennyiség).
2017. okt. 3. 14:53
14/18 anonim válasza:
Akkor ahhoz felesleges vállalkozónak lenni, ha mint írtad, havi 50e körüli bevétel lenne, mert évi 600e-ig adómentes vagy magánszemélyként.
15/18 A kérdező kommentje:
Igen, de akkor csak használt cuccokat árulhatnék és nekem több doboz új ruhám van...
2017. okt. 3. 15:05
16/18 anonim válasza:
Ha vettél egy ruhát, de nem használtad (mert nem jó a méret, nem tetszik, stb) attól az már nem új.
Ha nem továbbértékesítési céllal vetted, számlásan, cégnévre, akkor az használt ruha.
17/18 A kérdező kommentje:
Hát igen, meg lehet valahogy magyarázni, de nem szeretnék kockáztatni. Tényleg nagyon sok van:)
2017. okt. 3. 15:21
18/18 anonim válasza:
Na, megint összegyűltek segíteni a hozzáértők...
Nem kell fizetnie járulékot, mert a munkahely fizeti? He???
Nem is kétféle adózási mód van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!