Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » KATA-s EV-k! NAV jövedelemigaz...

KATA-s EV-k! NAV jövedelemigazolást mikortól lehet kérni?

Figyelt kérdés
Ahogy van legalább egy lezárt üzleti évem azonnal kérhetem januárban? És ezen mekkora összeg fog szerepelni? A teljes bevételem mínusz a havi KATA összege?

2017. szept. 26. 11:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10: Ez jó nagy hülyeség. A Kata-nak pont az a lényege, hogy olyan tevékenységet végzők választják, ahol kevés, vagy szinte egyáltalán nincs leírható költség.

Tehát a bevétel gyakorlatilag megegyezik a jövedelemmel, a havi 50e-k levonása után.

2017. szept. 27. 14:17
 12/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez a gyakorlatban valóban így van (én is szellemi munkát végzek gyakorlatilag nulla költséggel), de ettől függetlenül én is így tudom, hogy a NAV nem igazolja le az egészet.
2017. szept. 27. 14:35
 13/18 A kérdező kommentje:

Lentről a 3. bekezdésben van ez leírva. De nagyon szeretném, hogy csak szövegértési gondjaim legyenek és ne erről szóljon ez.

[link]

2017. szept. 27. 15:08
 14/18 anonim ***** válasza:

mindegy, hogy a 11 szerint mi a hülyeség, ennyit igazolnak le, mert ez van előírva, slussz.

Múlt héten is kértem katás bt beltagjának jövedelemigazolást.

2017. szept. 27. 17:28
 15/18 anonim ***** válasza:

tessék, egyenesen a törvényből, 10§

Más jogszabályok alkalmazásában, különösen az Art. szerinti jövedelemigazolás kiállításának szempontjából a kisadózó jövedelmének a kisadózó vállalkozás utolsó, a megszerzett bevételről tett nyilatkozatában feltüntetett bevételének 60 százaléka, több tag esetén annak fejenként egyenlő része, de legalább a tételes adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és a havi minimálbér szorzata minősül.

2017. szept. 27. 17:29
 16/18 anonim válasza:

Katásnak kell adóbevallást csinálnia?

Eddig azt olvastam, hogy csak nyilvántartást kell vezetni a kibocsátott számlákról.

2017. szept. 29. 15:34
 17/18 anonim ***** válasza:

16-os: minden embernek kell adóbevallást csinálnia - év végén. Ha vállalkozó vagy, ha nem. Magánemberként is kell bevallást csinálni, ha a munkahely nem csinálja meg vagy év közben több helyen dolgoztál.

Szóval igen, a KATA-snak is kell bevallást csinálnia febr 25-ig, amikor is az összes előző évi bevételedet be kell vallani.

Ezek szerint nincs könyvelőd... Nagyon -nagyon javaslom, minél hamarabb, de legalább az adóbevallás előtt keress egyet. Nem muszáj minden hónapban fizetni, próbálj meg időszakos fizetésben megegyezni vele.

Azt azért tudod, hogy szept.15-ig be kellett fizetni az iparűzési adót?

2017. szept. 29. 15:47
 18/18 anonim ***** válasza:
42%
Katás nem ad be szja bevallást (csak ha van szja-köteles jövedelme). A katás bevételéról kell csak nyilatkoznia.
2017. szept. 29. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!