Hogyan működnek az efféle pályázatok?
Egy ismerősöm (sajnos nem közeli) tavaly így nyitott nemzetit, volt egy becsődölt cigibolt, ahol a tulajok felélték a bevételt is, nyaralások, bulik, autók, stb.
Ezt a jogot kiírták újra, pályáztak és nyertek, jelenleg a családtagokat alkalmazzák elég izmos fizetésért a pályázati pénzből(mikrovállalkozás) telik rá :)
Simán teljesítik a a feltételeket és egy fillérjükbe sem került! A bolt mögött van egy 1,5 szobás lakásuk is, ez is benne volt az üzlethelyiség vételi árban.
1-erűen kijátszható a dolog, 10-et felvettél, de 2,5m-át csak 3 év után adják oda, ebből 1,5m-ot kifizetsz magadnak a fizuként a 4-edik évben és a feltétel teljesült is. Másik lehetőség anyád nevében költöd el ezt a 2,5m-ot magadnak adsz belőle megbízást, veszel magadtól, terméket vagy szolgáltatást papíron, befizeted az áfát a maradékból meg adod magadnak a fizetést és megint csak teljesült a feltétel.
Eleve ők is gondoltak erre, hiszen nekik meg év végi bónuszaik függenek a sikeres pályázatokon, így hagytak egy csomó kiskaput a kamu siker érdekében!
Feltételezem hogy a kérdező az egyetlen becsületes kivétel és nem sikkasztani akar hanem egy normális vállalkozást elindítani. Akkor azt javaslom hogy takarékosan működjön a vállalkozás és a pénzből csak a legszükségesebbekre költsön.
Amúgy tudom én is hogy megy ez mert rengeteg pályázatnál voltam kivitelező az elmúlt 5 évben.
Szerintem egyszer külön börtön épül majd a sikkasztóknak ha elszámoltatás lesz visszamenőleg - bár sokan ebben nem hisznek de volt már ilyenekre példa. Ne akarjon a kérdező oda kerülni. Csak becsületesen!
Ilyen pályázatos helyeken szóba se szoktak állni az emberrel, ha nincs a cégnek legalább egy lezárt üzleti éve.
Szóval értelmetlen az a kérdés, hogy teljesen új vállalkozásnál mi van. Annak nem adnak semmit, az van. Ők sem hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!