Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehet GYED mellett KFT-t...

Lehet GYED mellett KFT-t alapítani?

Figyelt kérdés
Én lennék a tulajdonosa és ügyvezetője de nem kapnék érte fizetést sem osztalékot. Elveszíteném így a gyedet?
2010. máj. 24. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen. Csak GYES mellett csinálhatsz Kft-t.
2010. máj. 24. 22:17
 2/4 anonim ***** válasza:
54%
A szabályozás csak a díjazás ellenében végzett munkát tiltja csak gyed folyósítása mellett, tehát nem kizárt a KFT alapítás.
2010. máj. 24. 22:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Két különböző választ kaptam.

Magyarán ha nem kapok semmiféle díjazást a Kft-től akkor nem veszik el a gyedet?

2010. máj. 25. 12:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is gyeden vagyok és most alapítottam könyvelőirodát, mely kft nek én vagyok a tulajdonosa. Feltétele annak, hogy a gyeded megmaradjon, hogy munkát nem végezhetsz és így díjazást sem kaphatsz. Vagyis ha munkája van a cégednek fel kell venned alkalmazottat, hogy mondhasd, hogy ő dolgozott te pedig nem. Azt nem teheted meg, hogy állítasz ki számlát és nincs alkalmazottad, mert úgy egyből tudják, hogy te dolgoztál és bukott a gyeded, és még bírságra is számíthatsz. Vigyázni kell nagyon!!!
2010. máj. 29. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!