Motorszerelő műhelyt szeretnék nyitni, ez kb mennyibe kerül összesen és milyen engedélyek szükségesek?
Van műhelyed vagy bérelnéd? Ha bérelnéd, akkor Budapesten vagy vidéki kisváros, ahol olcsóbb a bérleti díj?. Van hozzá felszerelésed, eszközök, gépek, stb? Értesz hozzá vagy alkalmazottat kellene felvenni?
Van főállásod vagy nincs? Mert a havi fizetendő adó ettől is függ nagy mértékben (50 vagy 25 ezer vagy még ennél is több - attól függ, milyen adózási formát választasz?)
Van a környéken igény rá?
Ezek ismerete nélkül nem igazán lehet megmondani, hogy mennyiből jönnél ki.
Ja, hogy még nem is értesz hozzá? Hát ez baj...
Se pénz (pár millió kellene hozzá), se szakértelem - akkor egy kicsit kezdj el olvasgatni, mi kell egy vállalkozás indításához és utána, ha komolyan érdekel, akkor ahhoz igazodva kezdj el tanulni, gyűjtögetni.
Először el kellene menni valahová, ahol kitanulod a dolgokat (gyakorlatban is) és utána nyitni önálló műhelyt, mikor már ismered a dolgok csínját-bínját.
"csak gondoltam először megprobálok alkalmazottal beinditani egyet "
Jó, akkor úgy kérdezem: mennyi pénzed van az induláshoz?
Akkor leírom a minimum kiadásokat: egy műhely bérlése min.50-100 ezer ft (nagyon keveset írtam), rezsi minimum 40-50 ezer ft, egy szakképzett alkalmazott bére munkáltatói terhekkel együtt minimum bruttó 200 ezer ft (mondjuk ennyiért senki nem fog elmenni Neked dolgozni), a Te vállalkozói adód minimum havi 50 ezer ft - most havi 400 ezer ft kiadásnál járunk és még sok apróságot nem írtam (könyvelő, pénztárgép, stb.). Szóval ennél sokkal több bevételed kellene, hogy legyen - télen, nyáron... Nyáron még csak-csak, de télen?
Munkavédelmi, tűzvédelmi előírásoknak megfelelően átalakítani, berendezni a műhelyt, szerszámok, gépek, marketing,stb.
És ekkor még egy ft hasznod nincs - azt is ki kellene termelni. Alkalmazott, ha nem értesz a dologhoz, meglop, átvág, becsap, elkezdi "okosba" megcsinálni a motorokat, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!