KATA vagy bejelentett munkaviszony?
Figyelt kérdés
Szerintetek jobban megérné nekem meg a főnökömnek, ha a bejelentés helyett kiváltanám az egyéni vállalkozóit és katáznék?
Milyen előnyei és hátrányai lennének?
2017. aug. 1. 17:21
1/9 anonim válasza:
Hátránya egy rohadt nagy bünti, ha munkaviszonynak minősítik...
2/9 anonim válasza:
1. miért?
Én is katázok a főnöknek, gyártom a számlákat több éve. Ez a megoldást pont a kormányablak ügyintézői ajánlották.
3/9 anonim válasza:
Elég baj, érdeklődj könyvelőktől, mindenkinek van olyan ügyfele, akinek mondta, hogy nem lesz jó, katázott, büntették.
Én egy orvost küldtem el, hogy nálam tuti nem lesz katás, mert nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy el lehessen határolni egyértelműen a munkaviszonytól. Fél év múlva bünti...
4/9 anonim válasza:
egyébként a navos info-füzetben csodaszépen le van írva, mikor feltételeznek munkaviszonyt.
5/9 anonim válasza:
6/9 anonim válasza:
Alap Katával csak fele nyugdíjad lesz.
7/9 anonim válasza:
Ha csak ott dolgozol, pláne úgy, hogy előtte munkaviszonyban csináltad ugyanezt, akkor valóban büntetés lehet a vége rejtett munkaviszony miatt. Ha viszont többfelé dolgozol, és ez a munka csak egy a megbízásaid közül, akkor biztonsággal katázhatsz.
8/9 anonim válasza:
Főnöködnek egész biztosan megérné. Neked, például egy hitelfelvételnél csak hátrányod származna belőle. Nyugdíj szempontjából is rosszabbul jössz ki.
9/9 anonim válasza:
A Kata akkor negfontolandó ha abból anyagi előnyöd származik, de valóban vannak rizikói is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!