Megéri a vállalkozói engedélyt kiváltani?
Hennázni vagy portrézni szeretnék. Ismerőseimnek, akik csinálták nincs engedélyük, csak a helyet bérelték.
Ha kiváltanám a vállalkozóit nem tudom, hogy megérné-e az a havi 30-50000 ft (úgy tudom a járulékok, meg minden kb ennyit tesznek ki), + a hely bérleti díja. Vagy van valami támogatás erre?
Ha több tevékenységet vállalok, akkor többet is kellene fizetnem? (pl. henna mellet portré)
Valamennyi időre lehet szüneteltetni egy vállalkozást? (télen nem csinálnám)
Juj, a vállalkozóit azt ne....!
Mindened rámegy, szerintem sokkal sokkal többre jön ki.
Mivel a jogszabályok ezzel kapcsolatban hol fedik egymást, hol pedig egymásnak ellentmondanak, nagyon ingoványos ez a talaj. Nincs éles határvonal. Ezért lehet, hogy egyik helyen azt mondják, hogy lehet, a másik helyen pedig azt, hogy nem.
Nem akarok túl sok száraz szöveget felvonultatni, de a törvény szerint rendszeres és üzletszerű tevékenység csak vállalkozási keretek között folytatható. A kérdés az, hogy az igazolvány kiadásakor, majd később egy esetleges ellenőrzésen a revizor hogyan ítéli ezt meg.
Az adószámos magánszemély intézménye bérbeadóknak, óraadóknak, szellemi tevékenységre lett kitalálva. (Szellemi tevékenységet folytató magánszemélynek az számít, aki eredeti jogosultként olyan önálló jövedelmet ér el, amelynek eredményeként a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló törvény szerint szabadalmi oltalom tárgya, valamint szerzői jogi védelem alá tartozó alkotás jön létre.)
Én ezt találtam, szóval szerintem nem lehetsz adószámos magánszemély.
Ha másodállásban leszel vállalkozó akkor nincs járulék fizetési kötelezettséged.
Amúgy nem rossz ötlet a henna és portré festés, csak olyan helyen kellene lenned ahol erre van kereslet. Pl: Balaton nyáron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!