Évi húsz millió forint nettó nyereség eléréséhez hány száz (vagy ezer) méhcsaládra lenne szüksége a méhésznek egy "rosszabb" évben? Mely országok vennének tőlünk magyaroktól nagy tételben mézet?
Jobb év: 30-40 kg vegyesméz kaptáranként.
Rossz év: 10-20 kg vegyesméz családonként.
Tudom, ezt bírni is kellene, egy méhész jó, ha háromszáz családdal képes foglalkozni (ezért írom most ki, hogy elméletben).
Rossz év 15 kiló/család, nettó kilónkénti ár 1000 Ft
Legyen a költség szorzód 1,2, mert fogalmam sincs a méhészetről.
20000000*1,2/15/1000 = 1600 család kell
Éppen ezért kérdeztem, mert olyan válaszokra van szükségem, amit Szilvi95 írt.
Gyengébbek kedvéért:
NEM lehet szorzásra lebontani! ;)
Millió tényező befolyásolja a nyereséget, csak egy témában kompetens méhész tud(hat)ja mennyi családra lehet szükség (teoretikusan), hogy a kb. évi húsz millió forint összejöjjön!
Szilvi!
Ezt most tőled kérdem!
Ha a költségeket (eszközkopást, a több helyre szállítást, igazolásokat, járulékokat, felhasznált elektromos energiát) nem számítjuk, mennyi lehet apud szerint az a család-szám, mely a húsz milliót elérhetővé tenné? (Magától értetődően ebből még lejön majd a tengersok költség-tétel.)
Ezt írod:
"Évi húsz millió forint nettó nyereség"
"mennyi lehet apud szerint az a család-szám, mely a húsz milliót elérhetővé tenné? (Magától értetődően ebből még lejön majd a tengersok költség-tétel.)"
Most akkor nettó vagy bruttó amire kíváncsi vagy?
Másodszor már beletörődtem a bruttóba.
De írhattál volna már választ is ennyi erővel a kérdésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!