Vállalati bankszámlát hogyan tudok nyitni, ha nem vagyok Magyarországon?
Azt hittem, hogy csak személyesen lehet, de úgy olvastam, hogy a cégem képviselője is nyithat.
Azt tudom, hogy meghatalmazással nem lehet. Egyébként a cégben egyedül vagyok.
"Azt hittem, hogy csak személyesen lehet, de úgy olvastam, hogy a cégem képviselője is nyithat.
Azt tudom, hogy meghatalmazással nem lehet. Egyébként a cégben egyedül vagyok."
Tekintettel arra, hogy a cégben egyedül vagy, viszont Te nem tartózkodsz Magyarországon, így nem tudsz vállalkozói (vállalati?) számlát nyitni.
Hát akkor valakit bele kell vennem.
Egyébként meghatalmazást csináltunk, de azzal nem lehet számlát nyitni.
A képviselőt meg azért kérdeztem, mert az elvileg lehet pl. az ügyvédem is.
szerintem itt a cégjegyzékben szereplő, a cég képviseletére jogosult személyre gondolnak képviselőként, nem ügyvédre, aki pl. bíróságon képviselhet.
Korábban az egyik osztrák tulajdonú bank kínált olyat, hogy osztrák céges számlát lehetett nyitni magyar fiókjaiban. Lehet, hogy fordítva is működik, ha olyan magyarországi bankot választanál, amelyik nemzetközi bankcsoport tagja, és van fiókhálózata abban az országban, ahol tartózkodsz... elvileg nem kizárt, de sok reményt nem fűznék hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!