Piackutatás kérdések saját részre! Segítene valaki?
Uj induló cégemnek szeretnék piackutatást . Mennyire hatékony ha en magam csinálom ?
Milyen kérdéseket kelhetnek amik előre visznek ?
Ilyenre gondoltam kipuhatolozni h van e igény az adott szolgáltatásra , vásárolna e adna e érte pénz ?
Ötlet valami mas?
Mennyire hatekony? Az attol fugg mennyi embert ersz el, egy piac/kozvelemeny kutatas sem 100%os, (lasd Trump eseteben), de szep kepet adhat.
A kerdest ugy kell feltenni, hogy figyelemfelkelto legyen, mondhatni egy kis reklam szerepet is adni kell neki.
Sok egyeb tenyezo is van, de latatlanban nem potyogom le az egeszet, azt neked kell tudnod milyen celcsoportot akarsz elerni.
Bocs az ekezetekert, mobil ;)
Nos.
Én azt tudom javasolni, hogy az első kutatást azzal kezdd, hogy kicsit kívülről megnézed a vállalkozásodat és a termékedet / szolgáltatásodat.
Hogy mire gondolok?
Az ember hajlamos beleszeretni egy saját jónak tűnő ötletébe, és az is könnyen előfordul, hogy idővel nem realizálódik a kép, hanem méginkább a homályos rózsaszín ködbe vész.
Így mindenképpen megbízható ismerősöket is megkérdeznék első körben, hogy "kritizálják meg" az ötletet.
Ebből az első körből kapásból elő fog jönni pár kérdéses nézőpont, aminek kapcsán kérdések is felmerülnek majd benned - így máris lesz pár új kérdés a piackutatáshoz.
Az adna-e érte pénzt és van-e rá igény jellegű kérdések nagyon megosztóak, ugyanakkor elég egyértelmű választ adnak.
Szerintem nagyon fontos megnézni a konkurenciát is. Nem csak azt, hogy van-e (akit te annak tartasz), hanem azt is, hogy a leendő, remélt vásárlóid kit tartanak konkurenciának.
Érdemes arra is rákérdezni valamilyen formában, hogy ha már igeénybe vesznek hasonló szolgáltatást (vagy ugyanilyet) mi az ami negatív "élmény" számukra. Mlyen okból cserélnék le a szolgáltatót. Cserélnének-e.
Aztán.
Azt is érdemes megfontolni (amennyiben helyhez kötött a szolgáltatásod), hogy lehet hogy az ötlet jó, csak a környék nem "veszi fel" akkor érdemes elgondolkodni hogy máshol csinálod.
Annyi de annyi minden van - lehet, hogy tényleg érdemes szakemberekre bízni - de most ennyi jut eszembe hirtelenn.
Nehéz így többet mondani, hogy nincs semmilyen termék / szolgáltatás infó, még csak tág behatárolás sem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!