Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Nyithatok-e fodrászkellékes...

Nyithatok-e fodrászkellékes üzletet végzettség nélkül?

Figyelt kérdés
Tudtommal nyithatok, ha van szakképzett alkalmazottam, de ha nem szeretnék alkalmazni egyelőre senkit? Én lehetek-e így eladó és tulajdonos is? Most egyébként eladóként dolgozom,végzettség nélkül...

2017. ápr. 25. 13:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Persze. Max. hetente megbüntetnek, 80-100 ezer Ft-ra.

A törvény az törvény.

2017. ápr. 25. 13:46
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Kereskedelmi végzettség nélkül nem
2017. ápr. 25. 14:03
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

"Tudtommal nyithatok, ha van szakképzett alkalmazottam, de ha nem szeretnék alkalmazni egyelőre senkit?"

Kb. azt mondtad: tudom, hogy ez a törvény, de nem szeretném betartani a törvényt.

A vállalkozóit egyébként ki akarod váltani vagy azt sem "szeretnéd"? :-)

Na, ugorjunk neki: tudod-e, mennyit kell adózni minimum, havonta?

Tudod-e, mennyi az üzlet - amiben árulsz - bérleti díja havonta? Mennyi a rezsije? Mennyi pénzt szánnál az árukészletre?

2017. ápr. 25. 14:05
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

3-as!

Ami kérdéseket elkezdtél boncolgatni, a kérdező által feltett kérdéshez semmi köze!!!

Meglehet, hogy van otthon saját üzlethelyiség, tehát nincs bérleti díj, így a rezsivel is tisztában van. És arról sem beszélt, hogy a bankszámláján ? millió lapul... lényegtelen.

A szakképzett kiszolgáló kell!!!

2017. ápr. 25. 14:23
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

3-as, hiába húztál le - és még esetleg mások, mert igenis van köze hozzá: ugyanis, ha nincs boltvezető végzettsége és SEMMILYEN KERESKEDELMI VÉGZETTSÉGE, sem vállalkozási ismeretei (mint a kérdésből kiderült), akkor mégis hogy vezetne el egy boltot? Úgy akar indítani vállalkozást, hogy nincsenek megfelelő ismeretei és már most nem akarja betartani a törvényeket.

Ezért kérdeztem, amit.

Miután már megkapta a választ az előttem való 2 válaszolótól, úgy gondoltam, nem szükséges még egyszer leírni, de akkor most megteszem: nem, nem lehet kereskedelmi végzettség nélkül indítani. A kérdéseket azért tettem fel, hogy feltérképezzem: legalább fogalma van-e a dolog felől? (vállalkozó vagyok)

2017. ápr. 25. 14:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Korábban valóban nem lehetett indítani, kezdeni egy vállalkozást, sőt! a vállalkozói igazolványt sem adták ki csak amennyiben minden szükséges engedély, okirat stb. oké.

Amióta már csak az adószám kiváltása = kikérése kötelező, de még a papír alapú váll. igazolványt sem kéri ki:

a törvény módosult:

megkezdheti a tevékenységet az adószám birtokában. Feltétel, hogy egy esetleges ellenőrzéskor fel tudjon mutatni minden szükséges engedélyt, igazolást.

Tehát megnyithatja az üzletet, ha bírja fizetni a sorozatos bírságokat!!!

2017. ápr. 25. 15:04
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon érdekes. Mert én úgy tudom, hogy külföldön élő magyarok is nyitottak úgy boltokat, igaz nem fodrászkellékes boltot, hogy nem volt se képzettségük, se tapasztalatuk semmilyen bolttal kapcsolatban. Csak pénzük volt, felvettek boltvezetőt is, eladót is, de ők voltak a tulajdonosok. Ahogy mondták, mindenesetre.

Vagy külföldön élőkre esetleg más szabályok vonatkoznak.

2017. ápr. 26. 05:48
 8/11 A kérdező kommentje:
Na szóval, mielőtt rám külditek látatlanban a navot. Vállalkozás ismeretet tanultam évekkel ezelőtt, tisztában vagyok az adózással, járulékokkal, sőt azzal is hogy egy üzletnek van bérleti díja és rezsije. Azt is tudom mibe van egy dolgozó, csak pl az én jelenlegi főnökömnek nincs kereskedelmi végzettsége, nekem sincs, mégis egy üzletben dolgozok,így gondoltam rá kérdezek, hogy akkor kötelező-e a szakképzett alkalmazott. Nem törvényt akarok szegni, meg csalni. Köszönöm a válaszokat, megkaptam az értelmeset : kell a szakképzett eladó!!!
2017. ápr. 26. 09:09
 9/11 anonim ***** válasza:

7-esnek!

A külföldire is ugyanaz vonatkozik, de látod, a kérdező még a szakképzett alkalmazottat sem akarja felvenni!!! És mivel őneki sincs meg a képesítése, így nem lesz részére olcsó mulatság.

2017. ápr. 26. 10:31
 10/11 anonim ***** válasza:

7-esnek, hogy egészen pontosan leírjuk:

Kiválthatja a vállalkozóit, megnyithatja a boltot, de a törvények szerint csak boltvezetői végzettséggel (lehet, hogy talán másfajta kereskedelmi végzettséggel is, ezt pontosan nem tudom) üzemeltetheti a boltot.

Az első ellenőrzéskor tetemes büntetést fog kapni, ha nem így üzemelteti, s szerintem akár be is zárathatják a boltot.

Tehát, ha nincs szakképzett alkalmazott, akkor nem üzemeltetheti legálisan. A vállalkozónak nem kötelező végzettséggel rendelkeznie. (csak a kérdező nem akart szakképzett alkalmazottat se, ezért "ugrottunk" neki :-) )

2017. ápr. 26. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!