Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Diákként vállalkozás?

Diákként vállalkozás?

Figyelt kérdés

Még egyetem előtt álló diák vagyok. Az egyetem alatt szeretnék elkezdeni egy vállalkozás kiépítésével foglalkozni. Erősen humán beállítódású vagyok.

Mivel érdemes kezdeni? Esetleg vannak jó könyvek/képzések kezdő vállalkozóknak?

2017. ápr. 18. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Persze rengeteg könyvet találsz neten ami a vállalkozás formáktól kezdve a legapróbb tippeket tapasztalatok megadja :)

Én a mai napig azt vallom ha sikeres vállalkozó akarsz lenni akkor alapjaiban tanuld meg azt a szakirányt amibe bele akarsz fogni.

2017. ápr. 19. 00:00
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Csakis a tudásod és érdeklődési területed számít.

Ha nem a pénzre hajtasz.

2017. ápr. 19. 01:31
 3/7 anonim ***** válasza:
49%
Mindjárt első lépésként el kell, hogy mondjam: diákként csak főfoglalkozású egyéni vállalkozó lehetsz, mivel nincs havi 36 órát meghaladó munkaviszonyod - aminek meglehetősen magas adó és járulék vonzatai vannak.
2017. ápr. 19. 05:25
 4/7 anonim ***** válasza:

3, csak katásként.

Egyébként nem.

2017. ápr. 19. 06:33
 5/7 anonim ***** válasza:
44%
Pénz és tudás nélkül hiába olvasgatod ezeket a könyveket, megmarad az egész hobbi szinten, de legalább nem drogozásra meg piálásra megy el az az idő, mint sok mai fiatalnál!
2017. ápr. 19. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es, köszi, azt nem tudtam. De ha jól sejtem, akkor nem Katásként meg egy rakás pénzt kell fizetnie, nem?

Segítenél, hogy én is tisztában legyek, ha diák és nem KATA-s, akkor hogy adózik, mennyit kell fizetnie? Előre is köszi :-)

(amúgy KATA-s vagyok és van könyvelőm, de most sorozatosan elrontott dolgokat, ami nekem elég sopkba került - ezért kérdezlek Téged)

2017. ápr. 19. 09:16
 7/7 xswerdy ***** válasza:
KATA-sként havi fix összeget kell fizetni. Amúgy meg a nyereség alapján kell adózni. Szóval normál módo amíg nincs jövedelem, addig nincs adó. Ha viszont nem tanulna a kérdező, akkor nem KATA-sként is kellene közterheket fizetnie. Tehát neki első körben nem érdemes a KATA-t választani, de ha valamelyest beindul a bolt, akkor már igen.
2017. ápr. 21. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!