IT cég felfuttatása?

Figyelt kérdés

Üdv! Full-stack fejlesztő vagyok, elég jó a szakmámban. Egyrészt jól keresek, másrészt nemrégiben örököltem egy kisebb összeget. Vállalkozói tapasztalatom sajnos nincs, csak a jogi, könyvelési szabályokkal vagyok tisztában.

A kérdésem az lenne, hogy Budapesten nagyjából milyen alaptőkével lehet reálisan beindítani és felfuttatni (azaz olyanná tenni, hogy profitáljon) egy web-, app-, és szoftverfejlesztéssel foglalkozó céget?

Nem a konkrét anyagköltségekre és munkabérekre gondolok, azt ki tudom számolni. Leginkább az érdekel, hogy állami hátszél és megfelelő kapcsolati tőke nélkül reálisan milyen összeggel számolhatok, hogy legyenek megrendelőim. Azaz marketing, reklámok, stb...

Nyilván nem lehet megjósolni a piac működését, semmire nincs garancia. Nagyságrendet azonban jó lenne tudni.

Köszönöm!

2017. ápr. 18. 12:11
 1/4 anonim ***** válasza:
5-10 millió
2017. ápr. 18. 12:21
 2/4 anonim ***** válasza:

inkább 10 alsó hangon

2017. ápr. 18. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mi a célod a céggel. Én PM&BA-ként pont egy IT fejlesztő cég inditásán gondolkozom
2017. ápr. 18. 17:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz milliókat költeni, akkor rakj össze egy jó portóliót, és kezdj el hívogatni cégeket. Ez semmibe nem kerül (portfólió meg amúgy is kell, ha költesz marketingre, ha nem), csak az idődbe.
2017. ápr. 19. 00:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!