Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Webshop alapú magánvállalkozás...

Webshop alapú magánvállalkozás kezdése. Honnan? Hogyan? Jogászok, tapasztalt magánvállalkozók és hozzáértők írjanak! (részletek lentebb)

Figyelt kérdés

Az alap koncepció, hogy webshopon keresztül adom el a termékeket, van ehhez egy kidolgozott tervem is.

A kérdés:

Elég ehhez a tevékenységhez egy magánvállalkozói igazolvány (tehát nem kell cég legyek)?

Onnantól, hogy van igazolványom és tisztában vagyok az adózási kötelezettségeimmel, melyik bank ad hitelt az alaptőkéhez?

Van egy érdekes ötletem, ami a következő 2-3-4 évben biztosan befut Magyarországra, de mivel 22 éves vagyok így sem ingatlanom, sem dolgozói multam, sem legalább fél éves munkaviszonyom nincs.

Jelenleg a 0-ról kell kiinduljak, elég sokat olvastam a cégalapítás menetéről, de azt hiszem nekem nem az kell. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogok mega pénzeket kivenni a vállalkozásból az első 2-3 évben, így nem is feltétlen a bevételre hajazok, hanem a tervben szereplő tárgy népszerűsítésében Magyarországon. Viszont az alap tőkém biztosan nem lesz elég a webshop beindításához, tehát szerintetek mik az esetemben a lehetőségek? Hitel? Pályázat?

Kérlek, hogy csak akkor írj hozzászólást, ha van már tapasztalatod ilyen ügyben, mivel sokat olvasni itt-ott "elképzelésekről" amik egyik helyen ütik a másik oldalt.

A válaszokat tapasztalt magánvállalkozóktól, jogászoktól, banki szférában dolgozóktól nagyon szívesen várom!

Mély tisztelettel:

Tamás

2017. ápr. 5. 17:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Webshop indításához elég az egyéni vállalkozói, de!!

Ha nincs heti 36 órát meghaladó főfoglalkozásod, akkor minimum havi 50 ezer ft az adó - ha van bevételed, ha nincs...

", de mivel 22 éves vagyok így sem ingatlanom, sem dolgozói multam, sem legalább fél éves munkaviszonyom nincs. "

"melyik bank ad hitelt az alaptőkéhez? "

Így semelyik. Mégis milyen garanciát kapnának arra, hogy vissza tudod fizetni a hitelt?

2017. ápr. 5. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, egy webshop felfuttatása óriási pénzekbe kerül. Márha nagyban akarod csinálni. Kicsiben meg a havi 50k KATA több lesz mint a profitod.

Ötlete mindenkinek van. Az egy dolog, hogy te még fel tudnád esetleg építeni a webshopot kattingatós bérlős oldalon, az csak a 20%-a az egésznek.

80% marketing, konverzióra optimalizálás, fb/adwords hirdetések stb stb stb..

Hitelt én a helyedben nem vennék fel, semmilyen körülmények között.

2017. ápr. 6. 01:18
 3/5 anonim válasza:

Én 23 éves vagyok, január óta van egy Web shopom.

Nekem 100%munka mellett megy így nem kell fizetnem. Én sajnos áfa körös vagyok a termékek után azt is kell fizetni

Ha inditasz eleinte mindenkpp katas vagy evás legyél hogy ne kelljen. Nekem egyrésze ment hitelből ( van bejelentette munkám határozottan munkaszerződéssel) bármit megakarsz tudni írj nyugodtan

2017. ápr. 6. 01:21
 4/5 xswerdy ***** válasza:
Hitelt sajnos induló vállalkozásnak nem adnak. max. mikrohitel, de ahhoz is kell fedezet. Szóval befektetőt kellene keresned.
2017. ápr. 6. 22:54
 5/5 anonim válasza:
Szia! Szerintem érdemes lenne érdeklődnöd a helyi munkaügyi kirendeltségen a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" programról :) Sok sikert!
2017. ápr. 11. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!