Ezért a helységért mennyi lenne a reális bérleti díj?
És az emberek reggel gyros-t, hamburgert meg lángos-t fognak enni (főleg hogy 10-kor nyit mindkettő) a magyaros konyháról annyit hogy szerintem az emberek nem fognak reggel beülni mikor sietnek a dolgukra 4 db tükörtojást megvenni 400-Ft-ért.
A fornetti azért jó mert gyorsan megveszed a pékárut a kis papírzacskóba mellé üdítőt vagy kávét-t és mész a dolgodra.
Ismerek olyan helyen Fornetti-t aminek a közelében két gyrosos van 1 pizzéria az út másik oldalán mc donalds penny meg spar még is több éve működik...
De mondtam hogy nem erről akarok vitatkozni meg a kérdés se arról szól hogy mennyire működne itt egy fornetti...
Nézd, ülj le és kezdj el számolni. Először is keresd meg a Fornetti-t, kérj tőlük árajánlatot és megtérülési kalkulációt (ebben le van írva, hogy ha eladsz x db izét x ft-ért, akkor mennyi lesz a profitod várhatóan, tehát le van vonva belőle a fornetti beszerzési díján kívül az áramköltség, a személyi ráfordítás és hasonlók).
Ha ez megvan, gondold végig, szerinted mennyit adnál el belőle naponta (télen-nyáron, jó időben, rossz időben, nyári szünet alatt, stb.) és vonj le belőle 20%-ot, ennyivel biztosan túl fogod tervezni.
Most már megvan a havi bevétel és nagyjából a kiadás. Az eddigi költésgekhez adj +10%-ot, ebből megoldod a kikerülhetetlen könyvelő és egyéb költségeket. Ha nagy értékű eszköz kell az egészhez, akkor az eszköz amorizációját is vond le (pl. ha a sütő 3millába kerül és kb. 5 évig működik, akkor az értéket erre az időszakra lebontva oszd el, mert újat kell majd venni belőle, ha letelt az idő).
Amennyit most kaptál, megmutatja, mennyid van a te fizetésedre plusz a bérleti díjra összesen. Vigyázz rá, hogy a nyereség nem egyenlő a fizetéssel, ebből még adózni kell, hogy mennyit, abban egy könyvelő tud segíteni (és a neked jó vállalkozási forma kiválasztásában is).
Találtam neked egy átfogó cikket, van benne szó a fornettizésről is:
# 13 # 14
Az anyag részével tisztában vagyok, már minden ilyennek utánaolvastam a fornetti franchise menüpontjában.
Akkor ha ezeket már kiszámoltad, látod, havonta mennyid van max. bérleti díjra. Adj ajánlatot annak a felére és onnan van még lehetőséged felfelé menni, ha ők többet kérnének érte.
Egyébként erről van szó?
65nm szerintem túl nagy egy fornettinek.
A szabadság úton se mindegy hogy hol azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!