Lehetőleg hozzáértők és a témában jártasok válaszait várom, hogy katásként, vagy adószámos magánszemélyként lehet-e hulladékgyűjtői, kereskedői és közvetítői tevékenységet végezni?
A felesleges köröket kerülendő, kérek mindenkit, ne a javasolja a könyvelő keresést, köszönöm!
Már elbeszélgettem néhánnyal, konkrétan 3-al. Az első nagyon őszintén bevallotta, lövése sincs róla, második nem válaszolt semmire, de a 10 000-et leszámlázta, harmadiktól pedig 250 000-es ajánlatot kaptam és 3 hét türelmet, hogy utánajárhasson.
Néhány dolognak már utánajártam, ajánlatokat kértem be közel 50 külföldi kereskedőtől, szállítással címemre szállítva. Magánszemélyeknek is szállítanak, akár 5-10-50kg-os tételeket is. Negyed kamionnyi árúra lenne pénzem, de nyilván próbaként 10-50kg-al kezdenék. Annak ellenére, hogy a minta rendelés közel a duplájába kerül, még így is megérné, tartalmazza az árút, szállítást, biztosítást és a helyi adókat 6000Ft/kg-os áron.
Másrészről a hazai felvásárlókkal is levelezgettem, illetve 9 esetben telefonos egyeztetésre is sor került. Ezekről 6 esetben kiderült szintén magánembereket takar a hirdetésük.
Az érvényes engedélyekkel rendelkező, legális cégek magánemberektől is felvásárolnak, a termék fordított áfás.
A rendelt termékeket még szortírozni kell, de ömlesztve is átveszi a hazai feldolgozó, de -2500Ft/kg-al kevesebbért. A felvásárlási ár ömlesztett esetén 11 500Ft, válogatva minőségtől függően 6000Ft/kg és 25 000Ft/kg közötti.
(Lehet elítélendő az elképzelésem, de én úgy terveztem szétválogatom lemérem típus szerint, ha az átlagár kevesebbre jön ki mint 11 500Ft/kg, összeborítom és vegyesként eladom, vagy lefelezem belőle a prémium kategóriát és úgy adom el ömlesztettként. Ezen fellehet háborodni, de ez mindenhol így megy, csak nem ismeri el senki! )
Végezhető-e a tevékenység magánemberként, adószámos magánszemélyként, vagy katásként,milyen adózást kell alkalmazni???
Az adószámos magánszemély dolog nem erre van kitalálva hanem nem üzletszerű tevékenység végzésére ami helyből kiesett a te esetedben.
Magánemberként szintén nem tudsz gazdasági tevékenységet folytatni, katásként pedig tekintve hogy nem szolgáltatást nyújtasz és van költség oldalad is nem biztos hogy az a legoptimálisabb adózási mód, mert oké hogy kedvező és csak 50 ezer havonta, de én számolgatnék kicsit, hogy valóban megéri-e.
A könyvelő dologról annyit, hogy nem általános dolog amit kérdezel, nyilván utána kell nézni csomó mindennek ahhoz hogy teljes körű választ tudjon adni, de ahhoz hogy a te esetedben milyen adózás a legoptimálisabb kétlem hogy itt gyakorin fogsz választ kapni.
Szia!
Könyvelő vagyok. Adószámos magánszemélyként nem végezheted, mert amit írsz, az rendszeres, üzletszerű, tehát vállalkozáshoz kötött.
Ezen kívül további engedélyekre is lehet szükséged, és a zöldhatóságnál is regisztrálnod kell, külön kérdés az ÁFA stb....
Nem egyszerű kérdés ez. Gyakorikérdésen nem fogsz rá szakmailag jó választ kapni. A 250.000.- ajánlat picit azért soknak tűnik (multik számláznak hasonlót), nem 25.000.- az véletlenül?
Sajnos 250e volt :)
Mellesleg adószámosként is lehetne elvileg csinálni, mert évi egy alkalommal lebonyolítva a dolgot, még nem minősül rendszeresnek. (Egy tételben megvéve, majd 2-3 hónapig feldolgozva, ill. szintén egyben eladva.)
Az egyik gond a sok engedély szükségessége, illetve ezek költségei, valamint a rizikó, hogy mire ezeket elintézném esetleg addig megszűnne a lehetőség, vagy simán nem azt küldené az eladó, amit hirdet pl. a 5kg-os rendelésem ma jött meg a csomagban sajna egy 4,8kg-os tégla volt. Nyilván a 20 600Ft-om miatt nem fogok Törökországban pereskedni!
Ma viszont találtam 1 eladót Bécsben egy másik hulladéktípusra 2500-ért adja kilónként, nálunk 4500-6000-ért megy, legkisebb mennyiség 1 tonna. Behozatalt csak hulladékos cég, illetve hulladékszállítási engedéllyel rendelkező cég végezheti, nah bumm!
Csomagként megjönne, de 50 doboznyi téglát nem szeretnék 2 500 000Ft+postaköltség áron beszerezni!
----------
Másik amit nézegettem, 100g-os milka csoki 62Ft/db+áfa, raklap tételben, ez hiába közel harmada a bolti árnak (33*20*10) 6600db-ot bolthálózat nélkül eladni képtelenség :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!