Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Lehetőleg hozzáértők és a...

Lehetőleg hozzáértők és a témában jártasok válaszait várom, hogy katásként, vagy adószámos magánszemélyként lehet-e hulladékgyűjtői, kereskedői és közvetítői tevékenységet végezni?

Figyelt kérdés

A felesleges köröket kerülendő, kérek mindenkit, ne a javasolja a könyvelő keresést, köszönöm!

Már elbeszélgettem néhánnyal, konkrétan 3-al. Az első nagyon őszintén bevallotta, lövése sincs róla, második nem válaszolt semmire, de a 10 000-et leszámlázta, harmadiktól pedig 250 000-es ajánlatot kaptam és 3 hét türelmet, hogy utánajárhasson.

Néhány dolognak már utánajártam, ajánlatokat kértem be közel 50 külföldi kereskedőtől, szállítással címemre szállítva. Magánszemélyeknek is szállítanak, akár 5-10-50kg-os tételeket is. Negyed kamionnyi árúra lenne pénzem, de nyilván próbaként 10-50kg-al kezdenék. Annak ellenére, hogy a minta rendelés közel a duplájába kerül, még így is megérné, tartalmazza az árút, szállítást, biztosítást és a helyi adókat 6000Ft/kg-os áron.

Másrészről a hazai felvásárlókkal is levelezgettem, illetve 9 esetben telefonos egyeztetésre is sor került. Ezekről 6 esetben kiderült szintén magánembereket takar a hirdetésük.

Az érvényes engedélyekkel rendelkező, legális cégek magánemberektől is felvásárolnak, a termék fordított áfás.

A rendelt termékeket még szortírozni kell, de ömlesztve is átveszi a hazai feldolgozó, de -2500Ft/kg-al kevesebbért. A felvásárlási ár ömlesztett esetén 11 500Ft, válogatva minőségtől függően 6000Ft/kg és 25 000Ft/kg közötti.

(Lehet elítélendő az elképzelésem, de én úgy terveztem szétválogatom lemérem típus szerint, ha az átlagár kevesebbre jön ki mint 11 500Ft/kg, összeborítom és vegyesként eladom, vagy lefelezem belőle a prémium kategóriát és úgy adom el ömlesztettként. Ezen fellehet háborodni, de ez mindenhol így megy, csak nem ismeri el senki! )

Végezhető-e a tevékenység magánemberként, adószámos magánszemélyként, vagy katásként,milyen adózást kell alkalmazni???

2017. márc. 31. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Az adószámos magánszemély dolog nem erre van kitalálva hanem nem üzletszerű tevékenység végzésére ami helyből kiesett a te esetedben.

Magánemberként szintén nem tudsz gazdasági tevékenységet folytatni, katásként pedig tekintve hogy nem szolgáltatást nyújtasz és van költség oldalad is nem biztos hogy az a legoptimálisabb adózási mód, mert oké hogy kedvező és csak 50 ezer havonta, de én számolgatnék kicsit, hogy valóban megéri-e.

A könyvelő dologról annyit, hogy nem általános dolog amit kérdezel, nyilván utána kell nézni csomó mindennek ahhoz hogy teljes körű választ tudjon adni, de ahhoz hogy a te esetedben milyen adózás a legoptimálisabb kétlem hogy itt gyakorin fogsz választ kapni.

2017. ápr. 3. 10:56
 2/3 Whispering Tree ***** válasza:

Szia!

Könyvelő vagyok. Adószámos magánszemélyként nem végezheted, mert amit írsz, az rendszeres, üzletszerű, tehát vállalkozáshoz kötött.

Ezen kívül további engedélyekre is lehet szükséged, és a zöldhatóságnál is regisztrálnod kell, külön kérdés az ÁFA stb....

Nem egyszerű kérdés ez. Gyakorikérdésen nem fogsz rá szakmailag jó választ kapni. A 250.000.- ajánlat picit azért soknak tűnik (multik számláznak hasonlót), nem 25.000.- az véletlenül?

2017. ápr. 3. 17:06
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnos 250e volt :)

Mellesleg adószámosként is lehetne elvileg csinálni, mert évi egy alkalommal lebonyolítva a dolgot, még nem minősül rendszeresnek. (Egy tételben megvéve, majd 2-3 hónapig feldolgozva, ill. szintén egyben eladva.)

Az egyik gond a sok engedély szükségessége, illetve ezek költségei, valamint a rizikó, hogy mire ezeket elintézném esetleg addig megszűnne a lehetőség, vagy simán nem azt küldené az eladó, amit hirdet pl. a 5kg-os rendelésem ma jött meg a csomagban sajna egy 4,8kg-os tégla volt. Nyilván a 20 600Ft-om miatt nem fogok Törökországban pereskedni!

Ma viszont találtam 1 eladót Bécsben egy másik hulladéktípusra 2500-ért adja kilónként, nálunk 4500-6000-ért megy, legkisebb mennyiség 1 tonna. Behozatalt csak hulladékos cég, illetve hulladékszállítási engedéllyel rendelkező cég végezheti, nah bumm!

Csomagként megjönne, de 50 doboznyi téglát nem szeretnék 2 500 000Ft+postaköltség áron beszerezni!

----------

Másik amit nézegettem, 100g-os milka csoki 62Ft/db+áfa, raklap tételben, ez hiába közel harmada a bolti árnak (33*20*10) 6600db-ot bolthálózat nélkül eladni képtelenség :)

2017. ápr. 4. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!