Értékesíteném a vállalkozásomat, de nem tudom van-e értelme vagy hogyan álljak neki?
Egyéni vállalkozóként értékesíteném az általam felépített vállalkozást. Amik az értéket jelentik:
Ügyfélkör
Weblap
Facebook oldal
2017 kampányterv és általános pénzügyi terv
komplett géppark
Természetesen készítenék kimutatást a bevételről, kiadásról, várható költségekről és bevételekről.
Egy bökkenő:
Egy személyben viszem a vállalkozást és mivel kreatív szakma, így nagyrészt a szaktudásomra épül, viszont én már nem szeretnék vele foglalkozni és jelenleg az egész lóg a levegőbe, viszont biztosan nem értéktelen egy ilyen felépített vállalkozás.
Szóval mit kéne tennem?
meghirdeted és megnézed kik jelentkeznek rá..
kiperkálja az árát amit te akarsz, megegyeztek minden feltételben, akkor onnantól már az ő dolga, hogy hogyan viszi tovább!
Azokat a cégeket lehet eladni, ahol a teljes rendszer tanítható és átadható.
Mivel nálad a te kreatív munkádon (is) múlik a siker, csak akkor tudod átadni, ha be tudod az illetőt tanítani, hogy úgy csinálja, ahogy te csinálnád (vagy értsen hozzá úgy, hogy tudja piacképesen végezni a tevékenységet).
Ennek hiányában a cég nem eladható (egyes részei - mint pl az ügyfélkör adatai - még lehetnek).
Egyéni vállalkozóként nem adhatod el a vállalkozást.
Cégként, KFT-ként talán - de ezt nem tudom pontosan, ennek utána kéne járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!