Mi kell még KATAs vallalkozasom indításához?
Március 1tol inditottam hivatalosan, NAV-nal természetesen le van jelentve, erről tőlük ezt igazoló papírt is kaptam. Mivel nem ertek ehhez (egyenlőre) nem szeretnék semmit bebukni, pár kérdésem lenne: egy ismerősöm úgy tudja, az illetékes önkormányzatnal is külön le kell jelenteni (bár ennek értelmét nem látom de ki tudja)..
Az evi 5000 kamaratagsagi díjat visszamenőleg kell-e fizetni (tehát nekem pl 2018ban?), vagy -mivel március 31 a határidő - nekem már most is be kéne?
Kérem olyan valaszoljon, aki valóban ért hozzá.. koszonom
"Mi kell még KATAs vallalkozasom indításához?"
Egy könyvelő... aki szépen elmagyaráz Neked mindent.
"önkormányzatnal is külön le kell jelenteni (bár ennek értelmét nem látom de ki tudja).. "
Ez nem így megy, hogy nem látom értelmét, hanem a szabály az szabály. Igen le kell jelenteni, mint ahogy iparűzési adót is kell fizetni - de mint mondtam, ezeket majd szépen elmondja egy könyvelő.
"Az evi 5000 kamaratagsagi díjat visszamenőleg kell-e fizetni (tehát nekem pl 2018ban?), vagy -mivel március 31 a határidő - nekem már most is be kéne? "
Alaposan kevered a dolgokat (ezért kell a könyvelő): az évi 5.000 ft az a kamarai REGISZTRÁCIÓ, nem tagsági díj és azt a vállalkozás indításakor kell fizetni, tehát Neked már most, márciusban..
A márc. 31-i határidő az iparűzési adó első részletének befizetése - de azt nem tudom, hogy Neked is kell-e már fizetned - majd a könyvelő megmondja.
Önkormányzatnál azért kell jelentkezni, mert az iparűzési adót - mint helyi adót - a KATÁsnak is fizetnie kell.
Az 5.000,- Ft-ot is meg kell fizetned idénre is.
2-es hozzászóló, köszönöm a választ- még ha kissé arrogánsra is sikeredett..-, a nem látom értelmét pedig nem a szabályt kérdőjelezi meg, hanem arra próbáltam utalni, hogy egyszer már valahova be van jelentve. :)
sajnos mivel mindenki mást ír, így biztos vagyok benne, hogy lesz még dolgom, viszont most kissé összekavarodtam hogy mi is pontosan, de azért köszönöm mindenkninek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!