Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi kell még KATAs vallalkozaso...

Grrjklklefkew kérdése:

Mi kell még KATAs vallalkozasom indításához?

Figyelt kérdés

Március 1tol inditottam hivatalosan, NAV-nal természetesen le van jelentve, erről tőlük ezt igazoló papírt is kaptam. Mivel nem ertek ehhez (egyenlőre) nem szeretnék semmit bebukni, pár kérdésem lenne: egy ismerősöm úgy tudja, az illetékes önkormányzatnal is külön le kell jelenteni (bár ennek értelmét nem látom de ki tudja)..

Az evi 5000 kamaratagsagi díjat visszamenőleg kell-e fizetni (tehát nekem pl 2018ban?), vagy -mivel március 31 a határidő - nekem már most is be kéne?

Kérem olyan valaszoljon, aki valóban ért hozzá.. koszonom

2017. márc. 14. 05:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Önkormányzatnál iparuzes ala is be kell jelentkezni ( minden telephelyen is, nem csak a székhelyen )meg ha bejelentés vagy engedély köteles a tevékenység, akkor azt is be kell jelenteni.Es erről minimum jegyzői határozat fog kelleni ( ezeket is kérik majd az okmányirodában , kormanyablakban később 30-90 nap mulva, a mikor törvényességi felülvizsgálatra kerül sor.Oda meg kelleni fog székhely hozzájáruló nyilatkozat vagy saját tulajdonú ingatlan esetén tulajdoni lap. 5000-et még az októberben , vagy decemberben alakulni fogók is fizetik erre az évre.Tehát kell, függetlenül meddig van a már működőknek a határidő. Egyébkent biztosra akkor nem bukik ilyenen az ember, ha könyvelője van aki ezeket már indulás előtt elmondta volna Később már többé kerül javítgatni a hibákat, de vannak akik jól megélnek belőle 😁
2017. márc. 14. 05:52
 2/5 anonim ***** válasza:

"Mi kell még KATAs vallalkozasom indításához?"

Egy könyvelő... aki szépen elmagyaráz Neked mindent.

"önkormányzatnal is külön le kell jelenteni (bár ennek értelmét nem látom de ki tudja).. "

Ez nem így megy, hogy nem látom értelmét, hanem a szabály az szabály. Igen le kell jelenteni, mint ahogy iparűzési adót is kell fizetni - de mint mondtam, ezeket majd szépen elmondja egy könyvelő.

"Az evi 5000 kamaratagsagi díjat visszamenőleg kell-e fizetni (tehát nekem pl 2018ban?), vagy -mivel március 31 a határidő - nekem már most is be kéne? "

Alaposan kevered a dolgokat (ezért kell a könyvelő): az évi 5.000 ft az a kamarai REGISZTRÁCIÓ, nem tagsági díj és azt a vállalkozás indításakor kell fizetni, tehát Neked már most, márciusban..

A márc. 31-i határidő az iparűzési adó első részletének befizetése - de azt nem tudom, hogy Neked is kell-e már fizetned - majd a könyvelő megmondja.

2017. márc. 14. 07:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Önkormányzatnál azért kell jelentkezni, mert az iparűzési adót - mint helyi adót - a KATÁsnak is fizetnie kell.

Az 5.000,- Ft-ot is meg kell fizetned idénre is.

2017. márc. 14. 07:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmi, még ki sem kell váltanod. Elkezdesz üzletszerűen haknizni aztán majd megtalál a NAV és segít kiváltani.
2017. márc. 14. 18:43
 5/5 A kérdező kommentje:

2-es hozzászóló, köszönöm a választ- még ha kissé arrogánsra is sikeredett..-, a nem látom értelmét pedig nem a szabályt kérdőjelezi meg, hanem arra próbáltam utalni, hogy egyszer már valahova be van jelentve. :)

sajnos mivel mindenki mást ír, így biztos vagyok benne, hogy lesz még dolgom, viszont most kissé összekavarodtam hogy mi is pontosan, de azért köszönöm mindenkninek.

2017. márc. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!