8órás munka melett lehetek egyéni válálkozo?
Szeretnék egy turkálot nyitni,alkalmazottal,viszont 3 eve biztos munkahelyem van.
Nem szeretném addig feladni ameddig nem tudom hogy sikerul e a turi
Szoval 8 oras munka mellett lehetek válalkozo??
Nem kell hozzá munkáltatói engedély. Hiszen az egyik alapelv, hogy szabadon bárki vállalkozhat. :)
Munkáltatói engedély, a másodálláshoz kell. Hiszen az egyik nem mehet a másik rovására.
Kérdező, a kérdésedet már megválaszolták: mellékfoglalkozásban lehetsz egyéni vállalkozó, DE!
Tisztában vagy azzal, hogy ha alkalmazottad is lesz (valamelyikőtöknek kereskedelmi végzettségűnek kell lennie egy bolt nyitásához), akkor a saját adóddal együtt kb. havi 180 ezer ft lesz csak a munkabére az alkalmazottnak? Hogy e mellé még jön a helyiség bérleti díja+rezsi vagy ha saját, akkor csak a rezsi.
Hogy egy pénztárgép 100 ezer ft? Hogy a berendezés, az árukészlet sem 2 ft?
És azt tudod, hogy az utóbbi időben hány tönkrement turkálót láttam? Az ország tele van ruhával, az interneten akár 1 ft-ért is lehet venni márkás ruhát, a postaköltség sem vészes, ha csomagautomatába rendelik.
Nem tudom, mennyi pénzed van a dologra, de 1 millió alatt nem nagyon érdemes belefognod, mert az első hónapokban még nem fognak csődülni a vásárlók, kell egy felfutási idő - az alkalmazott 161 ezer ft-os bérét és az adókat viszont akkor is ki kell fizetned.
Köszönöm mindenkinek :)
Kedves utolsó,köszönöm sz észrevételed :)
Igen tisztában vagyok mindennel :)
Tudom hogy mindentele van ruhával.de az én kis falumban lenne kereslet rá! Nagyon is
Egyetlen egy ruhabolt van ahol a polo csak 3000ft.
Itt a legtöbb ember közfoglalkoztatasbol el igy nem mindegy nekik honnan veszik a
ruhát
De nsgyon köszönöm hogy igy leirtad a vélemégyed és átgondolom mégrgyszer :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!