Magánórákat szeretnék adni diákoknak. Hogyan csináljam legálisan?
Figyelt kérdés
Voltam bent a NAV-nál, igényeltem magamnak adószámot, vettem nyugta- €s számlatömböt. Viszont maradtak kérdéseim, mert a NAV-nál nem voltak túl segítőkészek. A nyugtákat es számlákat csak meg kell tartanom, vagy el is kell juttarnom a NAV felé? Nyugtát minden esetben kell töltenem, de számlát is? Abbol egy példány a diáké, egy az enyém és a harmadik? Kell könyvelőt 'tartanom' vagy magamnak is meg tudom csinálni az adóbevallást? Elnézést, higy ennyire tudatlan vagyok, de szeretném jól csinálni. Előre is köszönöm a válaszokat!2017. febr. 15. 08:57
1/5 anonim válasza:
Mindenképpen keress fel egy könyvelőt, mielőtt bármibe belevágtál.
Egyáltalán milyen adószámot igényeltél? Egyéni vállalkozó vagy? Milyen formában végzed a tevékenységed? Attól függ, hogy milyen adózási lehetőségek közül választhatsz.
2/5 anonim válasza:
A NAV-nak majd az adóbevallást kell küldeni, amit a kiállított számlák és nyugták alapján kell megírni. Ha kijön hozzád a NAV, akkor megmutatod nekik, a számlatömbből a fekete a tiéd marad, a piros megy a könyvelődnek, a kék pedig a diáknak.
Inkább legyen könyvelőd, nem olyan nagy költség, de sokat segít, mert képben van és nem megy el vele rengeteg időd, hogy kibogarászd mit hogyan kell.
3/5 anonim válasza:
Azért ez ennél bonyolultabb. A működési formádtól függ, hogy milyen időközönként, milyen bevallásokat kell elkészíteni. Mit, hogyan kell nyilvántartani és elszámolni. Ez több annál, hogy hogyan kell kitölteni egy számlát és kié, melyik példány.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem egyéni vállalkozó vagyok, csak adószámos magánszemély (7-es adószám), és alapfokú valamint középfokú oktatási tevékenységre kaptam meg. Mondták, hogy olyan időkőzönként adózok ahogy nekem jó ( havonta, félévente) , de legalább évente kötelező.
2017. febr. 15. 16:34
5/5 A kérdező kommentje:
És azt kihagytam, hogy főtevékenységben nappali tagozatos diák vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
2017. febr. 15. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!