Egyéni vállalkozóként eladom a fát - ha a fiam pakolja fel, megbüntethet a NAV?
Tehát jön a próbavásárló, megveszi a fát - megkapom a pénzt, megírom a számlát. (Innentől kezdve logikusan a vevőé a fa.)
Ha ekkor a fiam segít felpakolni, megbüntethet az ellenőr egy próbavásárlásnál? - Mert logikusan nekem már semmi közöm az üzlethez, miután megkaptam a pénzt, és adtam számlát, szerintem le van zárva - ahhoz meg semmi közöm, hogy ki segít a vevőnek felpakolni. Jól gondolom?
Attol függ az elszállítás kinek a feladata szerződés szerint.
Ha a vásárlóé, akkor az ő baja, ha a tied akkor a te felelősséged. Egyébként ez napi 1000 Ftba kerül max neked ha "legalizálni" akarod.
Felénk jobbára csak az erdészetekhez megy helybe fáért a vevő. Az eladok kocsival hordjak ki a megrendelőhöz es lepakolják.
Annak semmi jelentősége, hogy már megírtad a számlát, attól még lehet a szolgáltatás része a felpakolás.
Ha a fiadat Te fizeted, és ez nincs megfelelően lepapirozva, akkor megbüntetnek. Vagy ha azt mondod a vevőnek, hogy ez a kedves fiatalember némi zsebpénzért felpakolja, és a vevő zsebbe fizet, akkor is megbüntethetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!