Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mit jelent az, hogy vállalkozó...

Mit jelent az, hogy vállalkozói díj fejében lemondok valamiről?

Figyelt kérdés

kapok majd távolról végezhető munkát (adatrögzítést), órabérben. Kötünk nemsokára egy olyan szerződést, hogy "a vállalkozói díj fejében lemondasz bevitt adatok jogairól" - magyarul, amit beviszek, nem osztom meg senkivel, nem az én tulajdonom.

Ezt még oké, de "vállalkozói dij" ? Az hogy jön ide? Én csak kapom "zsebbe" a pénzeket, semmilyen más dolog nem lesz itt.

2017. febr. 7. 00:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt jelenti hogy az adatokat nem birtoklod es azért cserébe h téged kifizetnek, te kvázi elfelejted azokat az adatokat es csak dolgozz velük de az információt nem terjesztheted, nem masolhatod, nem használhatod fel, stb stb
2017. febr. 7. 02:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyéni vállalkozó?

Ha nem, akkor lehet, hogy "elfelejtettek" szólni arról, hogy ki kellene váltani a vállalkozóit.

"Én csak kapom "zsebbe" a pénzeket," - azaz feketén fogsz dolgozni? De ha szerződésed lesz, akkor nem célszerű feketén dolgozni...

Szóval nekem nagyon olyan szaga van a dolognak, hogy ki akarják váltatni Veled a vállalkozóit - ha még nincs.

Ha már van, akkor minden oké és akkor valóban azt jelenti, hogy a fizetésed kötelez arra, hogy nem osztod meg, nem tárolod, stb.

2017. febr. 7. 08:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Nah ezaz, hogy nincs vállalkozóim, nemis volt róla szó
2017. febr. 7. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Adatrögzítésnél a "bevitt adatok jogairól" lemondás értelmetlen. Ha azért fizetnek, hogy adatokat vigyél fel, akkor az adatokra nem szerzel semmilyen jogot, ergo egy olyan dologról mondasz le, ami sose volt a tied. Titoktartásról lehetne szó, de az titoktartás.

Ugye nem kerül(t) pénzedbe, hogy megkapd a munkát?

2017. febr. 7. 11:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Ergó, ha nincs vállalkozói díj nem vagy köteles lemondani semmiről, elévgre csak akkor leszel köteles, amint kapsz vállalkozói díjat. Szar a jogászuk, evvan, nem a te felelősséged, ha a munketörvénykönyvében leírtaknak megfelelően dolgozol, ők pedig kifizetnek, akkor bajod nem lehet, ha feketén vagy és nem fizetnek akkor szopó, de mivel van szerződés, mégiscsak kétlem, hogy zsebbe megy, inkább egy egyszerűsített munkaszerződést tudok elképzelni, ahol amagd után adózol majd + tbt se fizetik..
2017. febr. 7. 11:05
 6/6 A kérdező kommentje:
azzal nincs gond, van rendes munkám, ez csak kis mellékes lenne. Nem, nem fizettem semmit sem előre
2017. febr. 7. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!