Mit jelent az, hogy vállalkozói díj fejében lemondok valamiről?
kapok majd távolról végezhető munkát (adatrögzítést), órabérben. Kötünk nemsokára egy olyan szerződést, hogy "a vállalkozói díj fejében lemondasz bevitt adatok jogairól" - magyarul, amit beviszek, nem osztom meg senkivel, nem az én tulajdonom.
Ezt még oké, de "vállalkozói dij" ? Az hogy jön ide? Én csak kapom "zsebbe" a pénzeket, semmilyen más dolog nem lesz itt.

Nem vagy egyéni vállalkozó?
Ha nem, akkor lehet, hogy "elfelejtettek" szólni arról, hogy ki kellene váltani a vállalkozóit.
"Én csak kapom "zsebbe" a pénzeket," - azaz feketén fogsz dolgozni? De ha szerződésed lesz, akkor nem célszerű feketén dolgozni...
Szóval nekem nagyon olyan szaga van a dolognak, hogy ki akarják váltatni Veled a vállalkozóit - ha még nincs.
Ha már van, akkor minden oké és akkor valóban azt jelenti, hogy a fizetésed kötelez arra, hogy nem osztod meg, nem tárolod, stb.

Adatrögzítésnél a "bevitt adatok jogairól" lemondás értelmetlen. Ha azért fizetnek, hogy adatokat vigyél fel, akkor az adatokra nem szerzel semmilyen jogot, ergo egy olyan dologról mondasz le, ami sose volt a tied. Titoktartásról lehetne szó, de az titoktartás.
Ugye nem kerül(t) pénzedbe, hogy megkapd a munkát?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!