Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen szakot tanuljak egyetem...

.Sz. kérdése:

Milyen szakot tanuljak egyetemen ha később vállalkozást indítanék?

Figyelt kérdés
Melyek azok a szakok amelyek segítenének nekem a jövőben abban hogy sikeres vállalkozásom legyen ?
2017. jan. 14. 21:46
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Vállalkozó szakot.

Igazából mivel akar foglalkozni a vállalkozásod? Mert alapjában véve nem árt, ha értesz hozzá, tehát első körben azt kellene megtanulni, amit csinálni akarsz, utána meg jöhet a management, a közgáz, némi jogi ismeretek.

2017. jan. 14. 21:48
 2/6 anonim válasza:
65%
Én azt javaslom valami olyan szakot válassz ahol van egy kis marketing, menedzsment, jog és olyan diplomát ad amivel el tudsz helyezkedni ha nem jönne be a vállalkozósdi. Én is most fogok egyetemre menni és hasonló cipőben járok. Én a műszaki menedzsert választottam. Meglátjuk mi lesz belőle. :)
2017. jan. 14. 21:51
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

Alapban akkor éri meg (műszaki) managementet és hasonlókat választani ha

- alkalmazott akarsz lenni más cégében hosszú évekig, ahol vagy előny a management vagy nem, nálunk pl gyakorlatilag egyetlen főiskolán/egyetemen managementet végzett ember nincs, vagy a céges belső vezetőképzőn nőttek fel, vagy máshonnan jöttek már management tapasztalattal, vagy szakmabeli kollégák emelkedtek ki, és váltottak managementre.

- van tőkéd, hogy olyan vállalkozást indíts, amilyet csak akarsz, mert a hozzáértő szakembereket majd megveszed (és kifizeted) a piacról, így neked csak managerkedned kell

- valami családi vállalkozást készülsz átvenni, esetleg egy komplett céget megvásárolni, ahol megvannak a szakemberek, megvan a tudás, te meg csak a managementet kell, hogy megtanuld, mert a céget tényleg vezetni fogod, de nem kell szakmával törődnöd

Minden más esetben lehetsz a világ legjobb managere, akkor sem fogsz tudni céget alapítani, mert nem értesz semmihez, akkor úgy nehéz lesz céget alapítani, hogy csak a cégvezetés megy.

Az emberek ezt fordítva csinálják, előbb pár fős vállalkozást visznek, ahol maguk is dolgoznak, és szépen mellette tanulják ki a managementet, hogy vezetni is tudják az egyre növekvő céget.

2017. jan. 14. 21:59
 4/6 anonim válasza:
76%

2. vagyok

Abban egyetértek, hogy érteni kell ahhoz amit csinálsz de lássuk be, hogy nincs annyi időnk, hogy annyi diplománk,okj-s bizonyítványunk legyen ahány ténylegesen kellene egy cégvezetéshez. Nem lehet valaki egy kezdő gyárnál egyszerre penge hr-es, jogász, adószakértő, marketinges, mérnök informatikus, gépbeállító, targoncás stb... Persze a fontosabb dolgokból(pl.:jog,marketing) kell tudnod valamennyit ez is biztos! de ezt nem egyetemen fogod megtanulni. Egy cégvezetés szerintem valamilyen szinten arról is szól, hogy egy életen keresztül tanulsz, hisz mindig mindenkinél egy lépéssel előrébb kell járnod. Én már 2 éve tudom, hogy vállalkozást/okat szeretnék és ennek tükrében temérdek cikket, könyvet elolvasok. Ha egyetemen akarsz mindent megtanulni ami egy vállalkozáshoz kell akkor az életbe nem leszel vállalkozó mert 90 évesen is hallgató leszel.

2017. jan. 15. 08:40
 5/6 anonim ***** válasza:
75%

Igazad van, mindenhez nem kell érteni, éppen ezért a műszaki managment nem is jog, közgáz, HR, etc, hanem mindegyikből csak egy iciri picir.

De még mindig nem értem a "vállalkozást szeretnék, így managernek tanulok" elvet.

Milyen vállalkozásod lesz? Van elég tőkéd ahhoz, hogy a hozzáértő embert megvedd?

A legtöbb vállalkozó úgy kezdi, hogy mondjuk emberünk építész. Elkezd házakat tervezni egyedül, vagy 1-2 haverral. Aztán ahogy indul be az üzlet vesznek fel újabb embereket, valamelyik közülük elkezd távolodni a szakmától, egyre inkább a managementre koncentrál.

Aki viszont azt hiszi, hogy létezik olyan, hogy rögtön csak cégvezetéssel fog foglalkozni az iskolából kikerülve az hatalmasat téved, VAGY hatalmas tőkéje van VAGY az apja már felépítette a céget.

2017. jan. 15. 09:00
 6/6 anonim ***** válasza:
60%

egyik szak se segít. Egyetemtől kapsz valami alapot azt kész, hogy mit kezdesz vele rajtad múlik.

+ amire elvégzed az minimum 3,5 év, addigra meg sok minden változik.

2017. jan. 15. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!