Valós tapasztalatok MLM üzlettel?
Olyanok válaszát várom, akik vagy maguk benne voltak/vannak egy-egy konkrét MLM üzletben, vagy közeli rokonuk/ismerősük által tud komoly véleményt írni
Nekem eddig sajnos az a tapasztalatom, hogy próbálnak bevonni ilyenekbe, de:
- arról bölcsen hallgatnak, hogy neki mennyi valós bevétele van ebből (érdekes, mert a főállásánál kapott összeget megmondja, tehát nem azért hallgat az MLM-es bevételről, mert arról szerinte nem illik beszélni). Folyton terel, hogy a lényeg a hálózatépítés és majd azután jön a naaaagy áttörés.
-Információkat visszatartanak. Csak a szépet és jót mondják el. 3-4 évi ostromlás után is.
- Minden témáról az MLM üzlethez jutnak, csak hogy beszélhessenek róla.
- Sokszor érzem azt MLM-ben lévő ismerőseimen mióta benne vannak, hogy érdekbarátsággá alakulnak a kapcsolataik, mindenkiben a potenciális ügyfelet látva. Aki érdeklődést mutat az "üzlete" iránt, azzal barátságos, villámgyorsan reagál. Amikor komolyabb dolgokra rákérdezek, amit illene tudni belépés előtt, akkor már hirtelen elfoglalt, stb., majd benyom egy sablonszöveget.
Szia, én 2 éve mlm-ezek.. Sajnos a statisztika azt mutatja, hogy az MLM-hez csatlakozó képviselők csupán 10-15%-a keres a rendszerben pénzt. Ami nem feltétlen azt jelenti, hogy a kifizetési rendszerrel (többszintű jutalék) van a gond.
Az a tapasztalatom, hogy az a módszer, amit ma tanítanak a nagy képzéseken (lényegében az ismerősök, barátok "zaklatása" válogatás nélkül) egyszerűen ma már nem működik. Régen lehet működött, amikor még egy embert max 1-2 ismerőse kereste meg, viszont ma már annyira általánossá vált, hogy ellenállóvá váltak az emberek a különböző meghívási, prezentálási módszerekkel szemben. Mindig az az érzésük van az embereknek, hogy el akarják venni a pénzüket, hiába tudják, hogy jót is akarnak nekik a közös munkával, meg hiába jó a termék/szolgáltatás.. Ami nem csoda, ha korábban az illető képviselő szinte semmilyen kapcsolatot nem ápolt az ismerőseivel. Jogosan érzed érdekbarátságoknak, én is mostanában próbálom az ily módon tönkretett kapcsolatokat valahogy helyrehozni...
Sajnos értékesítést sem igazán tanítanak a cégek, inkább csak a motivációt nyomatják, pedig ez egy marketing tevékenység, amihez tudni kell eladni (ehelyett azt mondják, hogy nem kell eladni, majd a videó eladja helyetted.. hát nem).
Ettől függetlenül a nagy számok törvénye itt is működik, kellő kitartással és "elég" prezentációval így is lehet sikeres valaki, számtalan példa van rá..
De van szerencsére ma már ennél jobb módszer is. Én pl. nem keresek embereket, hanem elérem, hogy engem keressenek... Teljesen más így a felállás :)
Egyet kell értsek az előttem szólóval.
A kulcs a kitartás, de tudod az MLM nem csak egy pénzkeresési lehetőség, hanem egy életérzés is és mivel benned nem ég ez a láng, kicsit nehezen érted meg azt, hogy néha elkapja a hév az embert. :)
Viszont az őszinteség a legfontosabb!
Én akiket ismerek ők megkeresik a magukét.. De akik tényleg piszkosul meggazdagodtak ők már rég külföldön vannak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!