Van egy KFT-m, amely egy felvásárolt ZRT felé tartozik. Behajtható Rajtam így még az adósság?

Vannak azért esetek, amikor behajtható. Ha pl. bebizonyítható a szándékos fedezetelvonás, vagy hogy a fizetésképtelenség beálltát követően nem kezdtél el azonnal a hitelezők érdekében működni, hanem mondjuk még "kimentettél" vagyont, stb.
A felszámolási törvény nevesít pár esetet, amikor a korlátolt felelősség kvázi áttörhető, de ehhez külön per szükséges.
Adott esetben büntetőeljárás is, bár az már a szélsőséges helyzet persze.
(És az tök mindegy, hogy a hitelezőnek jogutódja lett, mivel JOGUTÓD, most már neki tartozol!)

"Annak a cégnek biztos nem tartozom úgy gondolom, AMELY felvásárolta azt a céget."
Hát ezt nagyon rosszul gondolod. Nyilvánvalóan teljes körű jogutód, aki megvette a ZRT-t.

Kedves Kérdező!
Számomra nem egyértelmű, hogy a kérdésed arra irányul, hogy a te kft-den vagy pedig személyesen rajtad hajtható-e be az adósság?
Tisztában vagyok vele, hogy korlátolt felelősségű társaság esetén mögöttes felelősség a cég vagyonát terheli, nem a sajátom. Azért érdekes a kérdés, mivel anno az esetleges meg nem fizetett tartozások miatt egy ingatlan került letétbe annál a Zrt-nél akinek tartozok.
Nem tudom a jogutód foglalkozik e a dologgal.
Hogy eljárást indítsanak e.. az ingatlant árverés alá bocsássák e... ez hosszadalmas procedúra.
( gondoltam mivel a jogutódot anyagi veszteség nem érte, így lehet annyira nem foglalkoznak az üggyel )

"gondoltam mivel a jogutódot anyagi veszteség nem érte, így lehet annyira nem foglalkoznak az üggyel"
Elég érdekesen gondolkozol...
Szóval ha te "örökölnél" x milliós kintlévőséget és annyi dolgod lenne, hogy megindítsd a hivatalos eljárást a végrehajtásra akkor inkább hagynád a fenébe, mert nem érné meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!