Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Van egy KFT-m, amely egy...

Van egy KFT-m, amely egy felvásárolt ZRT felé tartozik. Behajtható Rajtam így még az adósság?

Figyelt kérdés
Üdvözlet! Van egy felszámolás alatt álló KFT-m. A KFT tartozik egy olyan ZRT. -nek ami már megszűnt. Vagyis felvásárolták. A cég kivonult Magyarországról. A végrehajtó a felvásárlás óta nem keresett. így kinek tartozom? Behajtható Rajtam az adósság? A cégemen semmi vagyon nincs. Annak a cégnek biztos nem tartozom úgy gondolom, AMELY felvásárolta azt a céget.
2016. dec. 28. 04:25
 1/7 Carragher_x ***** válasza:
0%
Aztán tudod-e, hogy a kft minek a rövidítése?:) (Ennyi infóhoz amit megadtál, ez bőven elégséges válasz, személyi felelősség kérdésébe kár is belemenni)
2016. dec. 28. 05:24
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

Vannak azért esetek, amikor behajtható. Ha pl. bebizonyítható a szándékos fedezetelvonás, vagy hogy a fizetésképtelenség beálltát követően nem kezdtél el azonnal a hitelezők érdekében működni, hanem mondjuk még "kimentettél" vagyont, stb.

A felszámolási törvény nevesít pár esetet, amikor a korlátolt felelősség kvázi áttörhető, de ehhez külön per szükséges.

Adott esetben büntetőeljárás is, bár az már a szélsőséges helyzet persze.

(És az tök mindegy, hogy a hitelezőnek jogutódja lett, mivel JOGUTÓD, most már neki tartozol!)

2016. dec. 28. 07:19
 3/7 anonim ***** válasza:

"Annak a cégnek biztos nem tartozom úgy gondolom, AMELY felvásárolta azt a céget."

Hát ezt nagyon rosszul gondolod. Nyilvánvalóan teljes körű jogutód, aki megvette a ZRT-t.

2016. dec. 28. 09:00
 4/7 anonim ***** válasza:
56%
Ha a Kft-nek van vagyona, akkor abból törlesztésre kerül. Téged nem fognak felelősségre vonni, ha a kettes által jól leírt dolgok nem állnak fent.
2016. dec. 28. 09:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Számomra nem egyértelmű, hogy a kérdésed arra irányul, hogy a te kft-den vagy pedig személyesen rajtad hajtható-e be az adósság?

2016. dec. 28. 11:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele, hogy korlátolt felelősségű társaság esetén mögöttes felelősség a cég vagyonát terheli, nem a sajátom. Azért érdekes a kérdés, mivel anno az esetleges meg nem fizetett tartozások miatt egy ingatlan került letétbe annál a Zrt-nél akinek tartozok.

Nem tudom a jogutód foglalkozik e a dologgal.

Hogy eljárást indítsanak e.. az ingatlant árverés alá bocsássák e... ez hosszadalmas procedúra.

( gondoltam mivel a jogutódot anyagi veszteség nem érte, így lehet annyira nem foglalkoznak az üggyel )

2016. dec. 29. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:

"gondoltam mivel a jogutódot anyagi veszteség nem érte, így lehet annyira nem foglalkoznak az üggyel"

Elég érdekesen gondolkozol...

Szóval ha te "örökölnél" x milliós kintlévőséget és annyi dolgod lenne, hogy megindítsd a hivatalos eljárást a végrehajtásra akkor inkább hagynád a fenébe, mert nem érné meg?

2016. dec. 29. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!