Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szeretnék egy saját autósiskol...

Szeretnék egy saját autósiskolát alapítani. Tudnátok segíteni benne?

Figyelt kérdés

Még csak 18 éves vagyok, tudom korai és azt is tudom, hogy 23 éves kortól lehet csak és minimum 5 év vezetéssel. Nem rég szereztem jogosítványt szóval pont 23 leszek 5 év vezetéssel.

Már most tervezek mindent és ebben szeretnék segítséget kérni.

Milyen kiadásokkal jár egy saját autósiskola indítása, mire kell figyelni stb.?

Negatív válaszolók kíméljenek.

A rendes válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! :)

2016. dec. 5. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Elsosorban eleg sok penz kene hozza. Masodsorban oktatok, akiket meg kell fizetni, rettento sok penzert, hogy eljojjenek a mostani iskolajuktol.
2016. dec. 5. 17:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sok pénz kell hozzá. De a kérdésem nem ez volt. És oktató nem kell, mivel az is én lennék. És mielőtt hihetetlenkédnél, akinél én tanultam ő is oktató és egyben az iskolavezető is. Ő alapította még régen és ő egyedül oktató. A papír munkákat is ő végzi, és napi 3-4 órákat alszik. Nos nekem lenne segítségem, de az oktató meg a vezető én lennék. És nem az érdekel hogy rettentő sok pénz kell. Hanrem, hogy miket kell megvenni, megcsinálni és ezek mennyibe kerülnek?

Hol lehet oktató, vezető képzést venni mennyiért és ez mennyi idő stb.

Köszönöm!

2016. dec. 5. 17:21
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Jobarat, a google elso talalataig nem jutottal el (autosiskola oktato kepzes-re kerestem), milyen vallalkozast akarsz te?

[link]

Na mire ezek meglesznek, gyere vissza, segitunk.

2016. dec. 5. 17:48
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Oktató képzés Megyei Közlekedésfelügyeletnél szokott lenni, ha jól tudom több hónapos képzés. Legalábbis a jelenlegi oktatómmal épp a napokban beszélgettünk erről. Több komponensű a képzés, egészen a pedagógiai részig terjed a szakmai részeken túlmenően.

Ezt időközönként újítani kell és vizsgázni belőle. Ez is a Közlekedésfelügyeletnél szokott lenni, talán félévente, agy évente.

Átalakított oktatóautó kell hozzá, ha gyakorlatot is oktatni akarsz.

De, vállalkozóként, oktatóként, iskolavezetőként egymagad nem fogsz mindent bírni a tanulókkal.

Kelleni fog több szerződött gyakorlati oktató is, hogy ne álljanak sorba a tanulók hónapokig várva egy-egy órára.

Ezer meg egyféle időpont, adminisztráció, tanulói kartonok, nyilvántartás vezetés, stb.

Beosztani úgy a tanulókat, hogy ne egy fővel tudj csak menni, máskor meg ne 6 ember akarjon egy időben menni hozzád, mivel egy nap max. 10 órát mehetsz, és egy hónapban maximalizált óraszámot és kilométert.

Mégis meglegyen mindenkinek a meghatározott számú éjszakai, országúti, stb. vezetés + a bukóknak, kevésbé ügyeseknek plussz órák, vállalkozással járó intézni valók sem két percet vesznek igénybe, még ha a kresz része e-learningbe is megy és nem kell ehhez tantermi órákat adni.

A gyakorlati oktatókat nem neked kell fizetned, mint alkalmazott, hanem szerződni kell velük, mint egyéni vagy társas vállalkozók. Egy oktató több iskolával is szerződésben állhat, és a képzési költségét, autóval járó kiadásokat maga viseli, ahogy minden más egyebet is, tőled max a szerződében foglalt óradíjat 2500-3000 Ft-ot kapja meg (az enyém speciel két városban, 3 iskolánál dolgozik ).

De ez abszolút nem egy hálás feladat, az oktatóm Katas, így feltételezem nem éri el a 3 iskolával az éves 6 milliós bevételt (havi párszáz ezer forint bevétel, míg az üzemanyag, az autó karbantartási költségei, vállalkozás költségei után nem sok maradhat, ahogy látom ), annak ellenére, hogy napi 3-4 tanuló, reggel 7-8tól este 5-6ig két óra szünettel.

Állandó, osztott figyelem ennyi időn át, állandó ülő munkával, monoton munkavégzésben annyira nem kifizetődő.

Igaz én egy másik iskolában kezdtem anno, most pedig még megyét is váltanom kellett, egy másik suliban befejezni a jogsit, de egyik iskolavezetőt sem láttam még főállásban ezt végezni, csak a gyakorlati oktatókat.

Anyagiakat tekintve, van pályázati forrás vállalkozás indításra, amihez hozzá lehet rendelni pl. részben az autó átalakítására, vagy épp új autó beszerzésre összegeket.

2016. dec. 5. 17:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :)
2016. dec. 6. 15:41
 6/6 Kiss Béla56 válasza:
Megvan már az a suli?
2017. okt. 29. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!