Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » A közeljövöben egy 200 adagos...

A közeljövöben egy 200 adagos (falusi) melegkonyhát fogok üzemeltetni. (Gyermek étkeztetés) A kérdésem a következő : Sikerülhet-e haszonnal zárni már az első évet? Bérleti díj nincs. A konyha berendezett.

Figyelt kérdés
A polgármester mindenben segítséget nyújt,támogat.
2016. nov. 24. 21:05
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
ha több lesz a bevételed, mint a kiadásaid, akkor igen. Ellenkező esetben nem.
2016. nov. 24. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Üzleti tervedben hogyan tervezted?
2016. nov. 24. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
hogy a vérbe nyerted el az üzemeltetést ezzel a nemtudással?
2016. nov. 24. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
34%

#3-as: na mégis hogy? :)


Ne aggódj nyereséges leszel, arról majd polgi gondoskodik

2016. nov. 24. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Atttyauristen :D


Kellenek konyhas nenik. Akiknek van fizetese es jaruleka( igen ezt mind neked kell kifizetni)

Van fenntartasi kts.

Vannak engedelyeztetesek. Ezek is sok penzbe kerul.

Vannak vaskos birsagok amik a kotelezetsegeid elmulasztasa utan szinten befizetni valot ad neked.

Ezeket szamold ossze.

Akkor tudni fogod mennyi a kiadasod egy honapban.

Aztan nezz utana mit is jellene fozni. Ennek mennyibe kerul az alapanyagja.

(Jah, a dolgozoknak is biztositanod kell a megfelelo ruhazatot)

Szoval vannak egyszeri kiadasok is.

Ha megvan ez mennyibe kerul egy honapban. Add ossze oket.

Aztan szamold ki mennyi menza penzt kellene beszedni egy gyerektol egy nap.

Milyen tamogatast tud adni az onkormanyzat, esetleg a Klikk.

Vannak e mondjuk idosek, akikre szinten fozhettek. Falubeliek is befizethetnek e? Ez esstleg meg rudja kicsit nyomni a plussz oldalt.

Szoval ha ez mind megvan, remeljuk nem egy - elojelet latsz a merleg vegen.

A beszallitokkal is ugyeskedni es alkudozni kell.

2016. nov. 25. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Sok olyan tényező, változó van ebben, amire a választ mi helyetted nem tudhatjuk.


Annyi biztos, hogyha nem közétkeztetéshez kapnád így a helyiséget, akkor biztos jobbak lennének az éven belüli eredményes működésre az esélyeid.


Ha pl. hasonló árakat tudnál kihozni adagokra, mint "menzásan".


(csak épp nem jogszabályban megkötött kézzel [link]


[link]


[link]


a só, cukor, tápértékeket, diétás étkeztetés - dietetikus vélemény vagy alkalmazása is kelleni fog ez esetben - , kalória értéktáblázat, azok napi, heti eloszlása, úgy hogy ne lépd túl az egyes életkorokhoz megjelölt maximumokat.


5-10 napos menütervek, amik nem lépik túl sehol a határértékeket.


Igencsak kreatívnak kell lenned a kajákkal, hogy azok jó ízűnek is nevezhetők legyenek. Ehhez kreatív séfre lesz szükséged, - ha Te magad nem vagy az esetleg - , aki a kínálat kialakításban tud segíteni, illetve még fontosabb talán, a munkafolyamatokat és adminsztratív feladatokat is el tudja látni, a megfelelő mennyiségű és minőségű készletgazdálkodás kialakítása mellett, meg tudja tervezni, szervezni reálisan 200 főhöz, meg pár konyhai kisegítőre.


Ez már feltételezi a szervezett munkavégzéshez kapcsolódó extra költségeket is, pl. üzemorvos, balesetvédelem, munkavédelem, megnövekedett bérköltség és könyvelési díj.


Pont részben az előzőek miatt a közétkeztetésben nehezebb elérni, hogy stabil vevőköröd épüljön ki, akik pl. a Te ízeid/kínálatod miatt rendel tőled.


Az már persze könnyebben vezet a profitábilis működés felé,ha a működési költségeidet tudod - pl. ilyen tényezővel is - csökkenteni, mint bérleti díjtalanság, vagy használati tárgyak, eszközök gépek, - feltéve ha az Te Haccpd-be majd az beilleszthető lesz és nem igényel cserét, új beszerzést, nem egy ideje múlt eszközpark, valamint a jelenlegi kialakítás megfelel az új előírásoknak is és a kínálatodhoz is. pl. nem kell külön húselőkészítőt kialakítani, ha netán nem lenne ott, miközben Te magad szeretnéd fűszerezni/marinálni a húsokat.


De, önmagába véve ez még mind nem elégséges feltétele az eredményes működésnek. sok egyéb tényező fogja azt még befolyásolni, mert pl. minden hiába szép és jó, ha túl magas az Elábéd.


(Én közel 1 éve vagyok napi szinten benne, a legtágabb tartományba tartozó napi 2000-2600 kcal-al egész napos étkeztetésben tinédzserekkel és a helyi dolgozókkal, középiskolában.


Nem is panaszkodok a napi 180-200 főre, két fős személyzettel e téren, igaz nekem nem ingyenes a helyiség, csak a rezsi van az amúgy is alacsonynak mondható bérleti díjba beépítve, ami jelentkezik az árainkon is pl. így jó ár/érték arányt tudunk felmutatni, ami a népszerűségünket időről időre növelni tudja, még a közétkeztetés keretein belül is. Nekem szintén sok optimalizálással és újratervezésekkel, fejlesztésekkel, kínálatbővítéssel, stb. 3. hónaptól térült meg a beruházás, és azóta profitábilis, ami folyamatosan vissza van forgatva, így növi ki magát a kínálat vele együtt a forgalom, a foglalkoztatás és a közeljövőbeli terveimben bízva a terjeszkedés is )

2016. nov. 25. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyébként tényleg érdekes, hogy ezeket a "helyeket" nem így szokás osztogatni, hanem pályáztatás útján.


Maximum akkor jön elő ez a fajta lehetőség - 3 évvel korábban nekem is volt ilyen egy kft-mel, akkor sörkertet kellett üzemeltetni a helyi sportpályán hétköznap 4 órában, hétvégén egész nap, illetve önkormányzati - és sport rendezvényeken amihez szolgáltai lakás is tartozott a díjmentes vendéglátóegységen felül, de egyúttal védelmi feladatokat is el kellett látni a létesítmény területén - ha senki nem jelentkezik rá ( aminek általában azért oka is van, ahogy volt itt is, mivel egyedül ebből a tevékenységből fenntartani egy vállalkozást, vagy megélni nem lehetett volna).


De még, ha Te magad elő is állsz az ötlettel, hogy bevállalod, még ezt sem a polgármester dönti el egy személyben, hanem a képviselő testület szavazza meg, -még ha pl. pénzügyi bizottsági döntés, ajánlás nem is társul mellé, a következő gyűlésen, esetleg ha nagyon s.o.s akkor rendkívüli ülésen. Ennek is megvannak a formai, tartalmi követelményei az önkormányzati SZMSZ-ben.

2016. nov. 25. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!