Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Egy egyéni vállalkozónak havi...

Egy egyéni vállalkozónak havi mennyi adót kell fizetni? (KATA adózásnál)

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy 50 ezer Ft-ot havonta, de ezen kívül kell még fizetni valamit?

Gondolom Tb-t azt kell.

De ha elvégzek egy munkát és állítok ki róla számlát ezután még kell fizetni valamit?

2016. nov. 14. 17:32
 1/5 anonim ***** válasza:

tb benne van az 50be.

iparűzési amit kell, de az évente van.

2016. nov. 14. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:
hipa félévente... és lehet áfás is, etc. Plusz alkalmazott után ugyanúgy fizet...
2016. nov. 14. 17:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. nov. 14. 17:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A KATA-s egyéni vállalkozónak minden hónap 12-éig kell a havi "csak" 50 ezer ft-ot fizetnie (és igen, ebben benne van a TB) - de mindez csak évi 6 millió ft-ig igaz. A 6 millió ft feletti rész 40 %-al adózik (jövőre valószínűleg emelkedik ez a KATA összeghatár)

Ezen kívül évente 2x, márciusban és szeptemberben 25-25 ezer ft iparűzési adót kell fizetni - már ahol kell. Ez az "egyszerűbb" adózása, van még valamilyen bonyolultabb, de azt most nem tudom fejből.

2016. nov. 14. 20:16
 5/5 anonim ***** válasza:
37%
Minden igaz amit előttem leírtak. Azt hadd tegyem gyorsan hozzá, hogy az áfamentesség csak belföldön, illetve EU-n belül érvényes, EU-n belül is csak akkor, ha cégnek számlázol és van EU-s közösségi adószáma, más esetben áfaköteles a számla.
2016. nov. 14. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!