Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Hogy lehet a legoptimálisabb...

Hogy lehet a legoptimálisabb árat kiszámolni?

Figyelt kérdés

Van egy adott termékem.

Tegyük fel el tudom adni egy városban, és a népesség x%-ka meg is veszi 500 Ft-ért.

Egy másik városban pedig y% megveszi 1 000 Ft-ért.

A kérdés az, hogy x és y ismeretében hány Ft-ért kell árulnom, hogy a legtöbb pénzt szerezzem meg?

2016. nov. 3. 11:00
 1/8 dq ***** válasza:
Nem értem. Ha 800 ft-ért árulod, akkor mennyien veszik meg?
2016. nov. 3. 11:20
 2/8 A kérdező kommentje:

Azt egyenlőre nem tudjuk. Ha lehetséges, akkor csak kettő kísérletet szeretnék elvégezni.

A kérdés matematikai oldalára lennék kíváncsi, jobban mondva a válasznak.

2016. nov. 3. 15:15
 3/8 dq ***** válasza:
58%

Ja, csak elsõre valamiért azt hittem, hogy a két városban (a modelled szerint) eltérõ a vásárlási kedv (pl: Budapest, Debrecen, más a pénztárca).

Most inkább úgy hiszem, azt feltételezed hogy ugyanolyan a két város (jól reprezentálják az országot), és azért van két város a kérdésben, mert hogy két kísérletet akarsz elvégezni.

Hát akkor keress egy olyan görbét, amelyik jellemzi az ár/vásárlási hajlandóság összefüggést, és illeszd rá a két mért pontodra..

(más: ne 500 és 1000 ft-tal, hanem a+500 és a+1000 forinttal számolj, ahol az 'a' az elõállítási ár, és az elõállítási áron túlmenõ bevételt próbáld maximalizálni.)

2016. nov. 3. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Ennek így nincs értelme.

Két város, két ár, két százalék.

Nincs összefüggés köztük.

2016. nov. 4. 00:54
 5/8 HSz76 ***** válasza:

Végezz kőlözvélemény kutatást, hogy ki mennyit adna egy ilyen termékért. Persze kor, családi állapot, végzettség, anyagi helyzet ismeretében.

Vannak profi cégek erre, akik elvégzik.

És a termék élettartamát figyelembe véve, felállíthatod a görbédet.

Pl 1000 Ft-al kezded, 3 hónap múlva már csak 800 Ft, és fél év múlva 700, mert hamarosan jön afrissített változat 1100-ért.

2016. nov. 4. 11:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha tudnám, hogy körülbelül milyen görbe írja le ezeket, akkor sokkal könnyebb dolgom lenne.

Nem tud vki erről vmi tanulmányt küldeni nekem?

Amúgy biztos kell korban, nemben ... gondolkodni, nem elég annyi, hogy van az átlag ember és kész?

2016. nov. 4. 15:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egy többszereplős játszma, ezért nem is lehet ilyen görbe.

Például hiába kezded drágítani a termékedet, ahogy átléped az egyik helyettesítő termék árát, drasztikusan visszaeshet a kereslet a terméked iránt.

Ez fordítva is igaz, ha te mész a konkurencia ára alá, akkor meg megemelkedhet.

De hogy még jobban össze legyél kavarodva, ezek mit sem érnek megfelelő marketing nélkül. Adhatod te ingyen is, ha rossz helyen teszed, akkor sem fog kelleni.

Ha viszont jól csinálod, akkor még drágábban is a te termékedet vehetik. Ugyanezt persze a konkurencia is megteheti bármikor: csomagolást vagy árat változtat, elkezdi máshogy hirdetni, stb.

Az árazásra pedig ott a pszichológiai árképzés, amikor a 499 Ft-ot sokkal olcsóbbnak érzékeli a vásárló, mint a 500 Ft-ot, pedig csak 1 Ft a különbség. És ez az 1 Ft-os árkülönbség kimutatható növekedést eredményezhet.

Összefoglalva: vannak olyan, tőled független események is, amik megugrást vagy megakadást jelezhetnek a görbéden.

2016. nov. 4. 15:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Nézd, a kérdéseddel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy kb 8 éve egy fószer svájci bicskákat árult. Debrecenben. A Tescóban is volt üzlete, ott 14 eFt volt ugyanaz a bicska, amit a Plázában 35 eFt-ért adott. Mind a két helyen alkalmazott árult.

Egyszer összeakadtam a tulajjal, amikor készletet hozott és rákérdeztem a különbség okára.

- Nézze, ide a plázába olyan sznobok járnak, hogy míg 30 ezer forint alatt adtam, alig volt bevételem. Lehet egyszer kipróbálom, hogy még tízezret ráteszek, hátha akkor jobban viszik :-) A Tescoba meg az a réteg jár, akinek csak a beszerzési ár +50%-on tudom csak eladni.

2016. nov. 12. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!