Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen kötelezettségeim vannak?

Milyen kötelezettségeim vannak?

Figyelt kérdés
Szertnék egy reklámújságot készíteni amibe cégek belerakhatják a hirdetésüket. Ezt a városban osztanám vagy osztatnám valakivel. Milyen kötelezettségeim vannak eziránt? kell adóznom nekem ezért? kell céget alapítani ehez? megéri ilyennek foglalkozni? ahogy számoltam egy 6 oldalas reklámújságból kb 150 e forint jön be és ezt elkészíteni 100 e forint szóval 50 ezer fotint haszon

2016. okt. 27. 12:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát, bocs, hogy ezt mondom, de nem sok rálátásod van a dologra...

1. Cégek csak akkor fognak hirdetni az újságban, ha le tudják írni költségként - ergo számlát kell tudnod adni róla - ehhez ki kell váltanod a vállalkozóit, aminek havonta 50 ezer ft az adója - ha nincs főállásod.

2. ha hallgatsz TV-t, rádiót, olvasol online újságoit, minden azzal van tele, hogy a hirdetési plakátokat le akarják szedni/szedetni, stb. - óriási harc dúl a reklámpiacon.

3. "osztanám vagy osztatnám valakivel" - munkabér? Havi 50 ezer ft-ért osztanád a városban totál egyedül? még a Metropol újság is MEGSZŰNT :-(

A 100 ezer ft nem tudom, milyen számítások alapján jött ki a kiadásra (mégis hány példányt tudnál abból kiadni?), de az adók miatt tuti, hogy elmenne az 50 ezer ft haszon.

2016. okt. 27. 12:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a felvilágosító választ!
2016. okt. 28. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!