Egyéni vállalkozás hogyan és mibe kerül?
Figyelt kérdés
Művészeti munkákat vállalok, és azt vettem észre, hogyha tudnék számlázni sokkal több munkám lenne. Ehhez tudtommal az kell, hogy egyéni vállalkozó legyek, én ehhez sajnos egyáltalán nem értek, neten meg mindenféle cég ajánlatát látom, hogy majd ők segítenek(képzelem, hogy nem puszta jó szándékból segítenének). Kérdésem az lenne, hogy mennyibe kerül egyéni vállalkozónak lenni, havi 100-150 ezres + ÁFA fizetés mellett megéri-e. Köszönöm2016. okt. 23. 13:54
1/5 anonim 

válasza:

ha nincs főállásod, akkor 50e + könyvelő. ha van bevételed, ha nincs akkor is!
2/5 anonim 

válasza:

Az egyéni vállalkozói kiváltása ingyenes, okmányirodában semmi perc alatt el lehet intézni, s ha nincs heti 36 órát meghaladó főállásod, akkor a "legolcsóbb" adózás a KATA, ami havi 50 ezer ft - ezen belül választhatsz, hogy áfa körös vagy évi 6 millióig áfa mentes leszel.
Ha tudsz, inkább áfa-mentes legyél - egyszerűbb a könyvelése.
3/5 A kérdező kommentje:
Havi 50 ezer forint? az nekem irreálisnak tűnik, vagy valamit félre értek? Szóval elintézem dolgozok egy héten 30 órát keresek havi szinten 130 at és abból 50ezret havi szinten leadózok?
2016. okt. 23. 19:15
4/5 anonim 

válasza:

Igen, jól érted. De ha nem a KATA adózást választod, akkor is kb. a felét ki kell fizetned adókra, járulékokra, ha nincs mellette másik állásod.
5/5 A kérdező kommentje:
Az igen... akkor ez semmiképp nem éri meg, köszi
2016. okt. 23. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!