Nektek van saját vállakozásotok? Ha igen akkor mennyit hoz, vagy mennyit visz? Milyen vállalkozásotok van?
Hát bocsánat, de ezt nem tudom megállni:
Te komolyan azt gondolod, hogy a vállalkozók itt le fogják írni, mennyit keresnek, mennyi a nyereség és mennyi a kiadás?
Mondjuk én kicsi vagyok és legális, úgyhogy leírhatom: ma reggel volt 150 ezer ft a számlámon, abból kifizettem 75 ezer ft-ot adóra (50 KATA + 25 iparűzési), 50 ezer ft-ot lakásrezsire, össz 125 ezer ft, a maradék az enyém egy egész hónapra, amiből egyedül tartsam el a gyerekemet is... :-(
Novemberben szalagavató...
Felmész ide, és beírsz egy adott cégneved, máris megtudod ezeket a dolgokat: [link]
Előző: többek között Kft-k esetében nyilvánosak ezek az adatok, egyéni vállalkozóknál nem.
Nyilván a fenti linken csak a legális bevételek vannak benne.
Kérdező: ha kíváncsi vagy ilyen adatokra, akkor gyűjtsd be a nyugtákat, amiket kapsz, pl. fodrásznál, pékségben, kocsmában stb. Azon rajta van a cégnév. Rájuk keresel a fenti oldalon, és ha találsz valamit, akkor tudod böngészni.
#4: kifelejtetted, hogy az is benne van, hogy mire vállalkoztak :)
Saját cég:
X bevétel,
30%: Munkabérek és járulékok
10%: Működési költség (telephely, közüzemi díjak)
20%: Kutatás-fejlesztési alapanyagok, eszközök
30%: Előbb nem felsorolt kiadások (év végi adók,
járulékok, munkások támogatása stb stb)
10%: Osztalék
Ez a felosztás, konkrét számokat nem írok, mert agyonvernének :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!