A faluban, ahol élsz, milyen vállalkozások biztosítanak munkalehetőséget az ott élőknek?
Egyéni vállalkozások, boltok, üzemek, minden érdekel.
26 éves nő vagyok, a főiskola elvégzése után 3 évig a fővárosban dolgoztam, de hazaköltöztem a szülőfalumba a családomhoz, itt tervezünk házat vásárolni párommal.
Nem csak lakni, de élni is szeretnénk itt, ötleteket keresek, mitől lesz élhető egy falu.
A szülőfalumban gazdagsági sorrendben temetkezési vállalkozó, erdőtulajdonos, földeken gazdálkodó mezőgazdasági vállalkozó, két kocsma, strucctenyésztő, néhány kisebb gazdálkodó és bolt van. Van még az egykori TSZ amit privatizáltak de a benne dolgozó alkalmazottak csak minimálbéren tengődnek. A falu többi lakosa máshova jár dolgozni vagy helyben közmunkás.
Most tervezem én is a visszaköltözést a szülőfalumba. A szülői ház egy hektáros földjén szarvasgomba termő erdő telepítésén gondolkodom, de úgy hogy magam állítanám elő az ún. mikorrhizált csemetéket, tehát nem kockáztatok pénzt. Ha mégsem jönne össze akkor anyagi veszteségem így nem lesz, de jó lesz tüzifának. Valamint kisebb halastavon is gondolkodom legalább önellátási célra. Régen is leginkább önellátó volt az a ház, boltban csak kenyeret és ruhát kellett venni és egész jó megtakarítások szoktak összejönni az által hogy a pénzt nem kellett elkölteni olyanra ami ingyen is elérhető odahaza.
5000 fős településen nőttem fel, egyetemre már egy nagyvárosba mentem, de még mindig hazajárok.
Itt van: 1 étterem, 1 GoodsMarket, 2 műszakis, jópár fodrász és kozmetikus, 2 tüzép, 3 virágbolt, 1 biciglis, x kisbolt és x^n kocsma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!