Bezártam az üzletem, mi kell ahhoz, hogy eladhassam a pénztárgépet?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 23. 21:28
1/6 anonim válasza:
Nem tudod eladni, csak fillérekért, mert az már a te céged nevére lett hitelesítve...
2/6 anonim válasza:
És meddig tart átíratni a fejlécet és töröltetni az adómemóriát? :)
Amikor bezárod a bazárt, akkor van egy nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pénztárgépnek mi lett a sorsa. Ott amit megjelölsz, aszerint járj el. (Eladhatod, megtarthatod, selejtezheted stb.)
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen ki kell iratni az APEH által meghatározott kimutatást a bevételről, amit sokáig és hosszan meg kell őrízni. Ezután eladhatod a pénztárgépet, persze bizonylattal. Vagy számlával, vagy adás-vételivel. De ezt miért nem tudja a könyvelőd?
4/6 anonim válasza:
Természetesen eladhatod. Ha nem ősrégi, amiben nem lehet átírni az adatokat!!! Nekünk volt egy olyan, azért semmit sem adtak. Viszont ha "modernebb", akkor azért el lehet adni.
Örök kérdésem:
HA ELADOM A PÉNZTÁRGÉPEM, AKKOR AZT AZ ÖSSZEGET BE KELL ÜTÖM??? :)
5/6 anonim válasza:
A pénztárgépet a péntárgépszerelő lezárja, és lejelenti az APEh-hez. Ha a gépet a végelszámolás előtt sikerűl eladni, akkor az is adóbevétel. Ha nem, és leírásra kerűl a gép, akkor nem kell adózni, de lesz egy üres géped, amit 5 évig minden kontrollszalaggal együtt megkell őrizni! Te esetleg később ha újra nyitni akarsz valamit, újra működésbe helyeztetheted, de mindenképpen gépszerelő teheti csak meg.
6/6 A kérdező kommentje:
Kiírattam a memóriát, fekete dobozt kiszedték, lezárták. Most úgy tűnik, sikerült eladnom Vaterán a pénztárgépet, az ország másik felében. A cégnél, akik intézték a lezárást, direkt rákérdeztem, hogy így most ha eladom, nekem nem kell már semmit csinálnom az átírásnál. Azt monsták, hogy nem. Erre ma telefonban azt mondták, hogy átírásnál mindenképpen ott kell lennie mindkét félnek. Most akkor melyik igaz?
2010. aug. 2. 16:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!