Megéri baromfi vágópontot kiépíteni?
Az elképzelésem heti 251-300 db baromfi vágása és annak értékesítése kisebb húsboltoknak és éttermeknek,ha nagyobb mennyiségre van igény, akkor annak megfelelően növelni a vágás mennyiséget.
erre a tevékenységre van egy melléképületem mely átalakítások után a célra megfelel.
Van üzleti tervem.
Előre is köszönöm a válaszokat .
Nézd meg mi van az üzleti tervedben, ha jól csináltad és azt hoztad ki, hogy megéri, akkor megéri :)
Nemrég néztem egy vágópont átadást, táblácskán 75 000 000Ft szerepelt, 60%-os támogatás, igaz ők a maximálisan engedett évi 250 000db-al terveztek. Te nyilván 15 000db-ban gondolkozol évente, a riport szerint 100(Ft-adók)/db profitot remélnek.
Pali a megtérülésre elszólta magát, hogy 2 év, majd korrigált 5-6 évre, hát ez van ha nem akar adózni valaki az EU-s támogatás után és úgy kezeli, mintha költség lenne pedig nem az :)
Esetedben 15 000*100=1 500 000Ft/év, pali maga is csinálta a vágást + 4 alkalmazott, te 6%-át tervezed mint ők, 1edül is mennie kell elvileg.
Tehát legjobb esetben minimálbér + durván 1 000 000 adózás után, ha nagyon ügyes vagy, máskülönben jönnek a hitelezőid és mehetsz a kolbászba te is!
Először kezdésnek kis kapacitásban indul.Saját tőkéből megvalósítani ,mivel adott a hely és az épület.
Befektetők és hitelezők nincsenek teljesen privát.
Konkrét üzleti tervem még nincs ,mert előtte piackutatást kell végeznem. A berendezések ki vannak választva, egyedül maximum az édesanyám segítségét venném igénybe. A vágás heti 1-2 napot venne igénybe mely idő alatt a kitűzött mennyiséget teljesíteni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!